Veckokollen V.24

Vilken helg vi varit med om i härliga HIK-land. Aktiviteterna har verkligen avlöst varandra i strid ström och Laröds IP har fört en glödhet tillvaro med massvis av människor och mycket glädje.

Fredagen var kanske inte så mycket Hittarps IK, denna dag tillhörde alla våra studenter, men många av dem antingen tillhör eller har tillhört HIK under sin livsaxel. Självfallet vill vi passa på att rikta ett stort grattis till alla nyblivna studenter, ta framtiden med storm. På kvällen var det svenska herrlandslagets tur att ge alla landets invånare en riktigt skön start på helgen. Utgången av den matchen behöver vi inte närmare dissekera, majoriteten av alla som läser dessa rader har säkerligen koll, men Janne Andersson svarade för en riktigt fin bedrift och vårt landslag har givit sig själva riktigt fina möjligheter att kvalificera sig till nästa års världsmästerskap i fotboll.

Under resterande del av veckoslutet var det däremot HIK för hela slanten. Vår lördagsfotboll galopperar vidare, även fast vi närmar oss vårens mållinje och lite välförtjänt vila över den mest intensiva sommarperioden, och den aktivitet som präglar vår idrottsplats under lördagsförmiddagarna är minst sagt ljuvlig att beskåda. Denna lördag var inget undantag.

Nu på lördag är det sista aktiviteten och vi är sedan tillbaka den 12/8 med full gas hela vägen in i slutet på oktober.

Därefter var det dags för derby på IP då våra herrar gästades av Höganäs BK. En intensiv historia utspelades på A-plan, inför uppskattningsvis 600 glada besökare, och vårt herrlag kunde till sist rättvist gå vinnande ur denna batalj med fina 2-0. Målskyttar för dagen var André Kopfinger och Adonis Berisha.

På söndagen var det damernas tur, även denna match gick av stapeln på Laröds IP och för motståndet svarade halländska Laholms FK. I ytterligare en jämn historia kunde våra damer, vars moral är enastående för tillfället, återigen vinna med uddamålet. 2-1 slutade matchen, målen gjordes av Hanna Jönsson och Mia Westerblad, och eftersom Kullabygden förlorade sin match mot Röke har HIK nu rejält häng på förstaplatsen.

Vi återkommer med mer fylliga referat på hemsidan senare i veckan. För seniorernas del vankas det ny hektisk vecka. Speciellt för herrarna som ska riva av dubbla matcher, med start i morgon. Då bjuder nämligen Laröds IP upp till DM-spel, vårt fönster som vetter mot Europa, och Eslövs BK är våra motståndare. Redan på fredag är det sedan dags igen, i en riktig rysare till drabbning. Det bästa HBG-derbyt går nämligen av stapeln och herrarna transporterar sig till andra sidan stad, nämligen Harlyckan där Eskilsminne IF väntar på oss. Mer om den matchen kan ni läsa senare i veckan.

För damerna är det match först på lördag då man reser i nordlig riktning, mot Halland och Trönninge. Trönninge IF heter motståndet. Info runt denna drabbning kan ni så klart också läsa om på hemsidan senare i veckan.

Gymnastiken har förvisso uppehåll men för många av våra grupper är det fortfarande härlig aktivitet i olika sammanhang. I helgen var 40 st av våra små gymnaster, födda 08 och 09, på läger på Lingvallen. Massvis av olika tekniskaövningar, däribland Salto, har våra akrobater lärt sig under helgen och trötta, men glada HIK:are kom hem under gårdagen efter ett lycka läger. Vi vill rikta ett stort tack till våra gymnastikledare som sjösatte detta läger med stor bravur.

Slutligen har det avverkats hela 30 ungdomsmatcher med Hittarps IK denna vecka, vilket återigen är smått otroligt, och vi hoppas att alla haft härliga matcher med mycket fotboll och skönt riv. Även serierna på ungdomssidan går nu in i sluttampen och därefter väntar ytterst välförtjänt sommaruppehåll innan vi drar igång igen med full kraft i augusti.

Ny hektisk, intensiv vecka med Hittarps IK, som sig bör, och vi vill slutligen passa på att gratulera alla våra skolungdomar som har avslutning i morgon tisdag. Laröds IP står alltid öppen för sommaraktiviteter.

Med det sagt önskar vi er alla varmt välkomna till en ny vecka med Hittarps IK, vi syns på IP!

hik-logo_utanbakgrund

//..Heja Hittarp!!