Motståndarkollen: Eslövs BK

Då är det äntligen dags att åter öppna fönstret som vetter ner mot den behagliga kontinenten. Det vankas nämligen DM-spel på Laröds IP, vår biljett till spel i Europa, och vid seger i kvällens drabbning är laget kvalificerat för Svenska Cupen även nästa år. Klubbens årliga ambition är att ta sig till den stora nationella cupturneringen, via DM, och för att tillgodose detta mål krävs det alltså seger ikväll. Nu står inte klubbens existens och faller på just denna målbild, om vi ska tillåta oss själv att se nyktert på uppgiften, men visst vill vi kunna bjuda vår härliga hemmapublik på MÖJLIGHETEN till stormatch mot allsvenskt motstånd även i nästa års upplaga av Svenska Cupen.

Nog om det!

Kvällens motståndare heter Eslövs BK, tillhör division 3 till vardags, och spelar i klassisk Milan-mundering. Alltså rödsvartrandigt för den som inte är bevandrad inom den italienska calcio piazzan. Eslövs BK är en produkt av sammanslagningen mellan två tidigare fotbollsföreningar i Eslöv och har försett invånarna i Skånes tionde största stad med fotboll på anständig nivå sedan 1969.

Efter en lite tyngre period, med spel i division 4 under några år, kunde laget under fjolårssäsongen äntligen ta klivet upp i trean igen. Förra årets upplaga var en jämn historia men laget kunde, via bättre målskillnad, ta sig förbi Harrie i tabellen och därmed titulera sig seriesegrare.

Numera är det alltså division 3-fotboll som utspelas hemma på Ekevalla, till många Eslövsbor stora belåtenhet, och inledningen av säsongen har varit acceptabel. Efter nio spelade matcher har laget kammat ihop 10 sköna poäng enligt resultatraden 2 segrar, 4 kryss och 3 förluster. Förvisso haltar tabellen en aning men poängskörden räcker till placering ovanför det negativa kvalstrecket och säker mark är rimligtvis alltid högst upp på prioriteringslistan som nykomling.

I årets DM har laget däremot skördat rejält med frukt och svarat för rakt igenom gedigna insatser. Seger med 4-0, på bortais mot erkänt hemmastarka Snogeröd, följdes upp av en riktigt meriterande seger mot Kvarnby IK. 3-0 till Skånes Milan mot en stabil division 2-motståndare tyder på kvaliteter som vårt eget HIK-lag bör visa vaksamhet mot.

För Hittarps IK:s del är DM en rolig företeelse, som bryter av seriespelet på ett uppfriskande vis. Att tävla om avancemang är alltid stimulerande och visst vill laget svara för ytterligare en stark prestation framför sin hemmapublik. Dock har vi förra årets rysare mot LB07 i åtanke och vi är varse om att det krävs en ordentlig insats för att kunna vinna kvällens match mot Eslöv.

Avspark 19:00 på Laröds IP, upp och stötta herrarna i jakten på vidareavancemang.

hik-logo_utanbakgrund