Utträde ur DM

Gårdagens kvällsmatch på IP gick inte alls enligt plan för Hittarps IK:s del. Istället för ny cupframgång och avancemang till nästa års Svenska Cupen, blev det förlust och uttåg ur årets distriktsmästerskap. Matchen gick till förlängning, 1-1 efter full tid, och med sju minuter kvar av andra förlängningskvarten kunde Eslövs BK utnyttja slarv från HIK-håll och på så vis punktera matchen.

HIK:s mål gjordes av Mattias Hallberg, vars mål innebar kvittering. Eslöv tog tidigt ledningen i matchen men trots att hemmalaget radade upp fina målchanser dröjde det cirka 65 minuter innan laget lyckades utjämna. I slutet av matchen hade Emil Rosqvist ett bra läge att ge HIK ledningen, men hans skott smet strax utanför Eslövs vänstra stolpe.

I stället gick matchen alltså till förlängning och väl där visade sig Eslövs vara lite hungrigare.

För herrarnas del innebär förlusten att laget inte lyckas avancera sig till nästa års upplaga av Svenska Cupen. Så klart en festlighet vi gärna velat uppleva men samtidigt gillar vi läget och väljer att försöka krama ut så mycket som möjligt av årets Svenska Cupen-turnering, där laget fortfarande är med och tävlar.

Vi gratulerar Eslövs BK som svarade för en väl genomförd match och ställer nu in siktet mot fredagens derby, mot Eskilsminne IF. Den matchen spelas på Harlyckan, avspark 19:00 och vi hoppas självfallet på stark uppslutning från HIK-håll då herrarna behöver all energi de bara kan få inför denna spännande batalj.

Mer om fredagens derby går att finna på hemsidan under morgondagen.

//..Heja Hittarp!

hik-logo_utanbakgrund