Vild glädje efter seger mot Halmia

Vilken blixtrande underhållning alla som valde att trotsa vädret för att ta sig till Laröds IP och se herrarna fick ta del av under gårdagskvällen. 90 minuter bestående av massvis med dramatik och spänning i en rafflande match som verkligen böljande från minut ett. Trots att vårt herrlag befann sig i underläge två gånger visade laget stor moral och gav aldrig upp i hopp om vändning. Ett karaktärsdrag som skulle visa sig vara avgörande denna afton och i matchminut 92 snappade Emil Rosqvist upp en Halmia-rensning, efter hörna, som han på ett tillslag läckert borrade upp i det bortre krysset. Vilda glädjescener utspelades därefter och årets klart skönaste seger var därmed ett fantastiskt faktum.

Matchen var tät värre och det var öppna spjäll med två offensivt lagda lag som ställdes mot varandra. Det var dock HIK som dikterade handlingen under majoriteten av matchen, samt skapade flest klara målchanser så skulle något lag gå vinnande ur denna batalj var det helt klart Hittarps IK. Vi har inte haft det rätt flytet i matcher med liknande händelseförlopp tidigare under säsongen, tvärtom har oturen grinat oss i ansiktet, så det kändes verkligen som att det var vår tur att dra längsta strået denna afton.

Matchen slutade hela 3-2 till HIK och slutresultatet skvallrar så klart om innehållet i matchen.

Hela torsdagen präglades av ihärdigt regnande och över Danmark kunde den uppmärksamme höra hur mullret från åskan närmade sig. Många kände oro över om matchen ens kunde spelas men A-planens dränering arbetade frenetiskt under hela dagen och bjöd faktiskt upp till en riktig kanonmatta.

De bägge lagen värmde dock upp för fullt och det såg länge ut som att just Laröds IP skulle skonas från det värsta åskovädret. Tji fick vi och precis innan lagen skulle äntra planen för match drabbades vår kära omgivning en riktig urladdning, vilket innebar att avsparkstiden sköts fram i 15 minuter. Därefter var det dock perfekta förutsättningar och matchen kunde fortlöpa utan större bekymmer.

HIK greppade tag i taktpinnen per omgående och försökte spela sig igenom ett högt stående Halmia, som i sin tur försökte störa hemmalaget med sitt intensiva presspel. Oftast kunde Hittarp spela sig igenom och hota med genomskärare men emellanåt bar pressen frukt för Halläningarna, utan att egentligen skapa någon större oreda för HIK:s backlinje.

Det var också hemmalaget som skapade matchens första farlighet. pigge Omar Hamid tog sig förbi sin försvarare och inlägget hann André Kopfinger så när på att stöta i mål. HIK fortsatte att föra spelet och flera gånger började det osa katt, men i inledningen uteblev den rätta timingen i både passningsspel och löpningar för att kunna skapa de riktigt högoktaniga målchanserna.

Det var istället motståndarna som skulle spräcka målnollan först, efter en HIK-förseelse några meter utanför hemmalagets straffområde. På den efterföljande frisparken lyckades IS Halmia med en inövad, halvfräck variant (som verkligen inte var en VM 94-kopia, den som påstår det är historielös). Det ska dock sägas att målet, som blev ett resultat av varianten, föranleddes av en rejäl knippe tur.

Istället för att avlossa skottet valde Halmia-spelaren att passa vid sidan om HIK:s försvarsmur. Hallberg, som stod längst ut i muren, reagerade en mikrosekund försent och hann dessvärre inte blockera inlägget. Ett inlägg som sedan gick emellan två HIK-spelares ben och därefter träffade en tredje spelares fot, vilket innebar att bollen bytte riktning och gick vidare i mål. Otroligt försmädligt.

HIK omfamnade utmaningen och växlade upp sitt spel ytterligare, vilket alltid är att föredra framför att gräma sig över oflytet. IS Halmia hade inte särskilt mycket att säga till om under den resterande delen av akt ett, bortsett från något skott som Hussein Hamzi i målet hade bra koll på. Med finurligt kombinationsspel kunde HIK såra Halmias backlinje och André Kopfinger var den som skapade mest och bäst. Först höll han sololåda när han dribblade förbi sin försvarare och sprang sig fri. Målvakten i Halmia lyckades dock parera skottet. Därefter hade han en farlig nick, efter fint förarbete av Omar Hamid, men fick inte tillräckligt med träff för att kunna hota motståndarmålvakten på riktigt.

1-0 till bortalaget, vilket mest kändes onödigt, men efter avslutningen på halvleken var det ändå med gott gry som HIK gick in i den andra delen av matchen.

Det var också HIK som visade tydligast intentioner efter halvtidsvilan, även fast Halmia via sina duktiga yttrar lyckades skapa en del oreda i det fartfyllda omställningsspelet. Omar fortsatte att flyga förbi sina yttrar, Kopfinger tråcklade sig igenom med sin ständiga löpvilja och inbytte Nicklas Nielsen blev en fin injektion med sin spännande förmåga att komma till många avslut från olika vinklar. Det var dock två mittfältare som skulle ligga bakom kvitteringen.

Hallberg snappade upp bollen efter kommunikationsmiss i Halmia-försvaret och passade distinkt till en framrusande Peter Milata i straffområdet. Milatas avslut på ett tillslag var kliniskt, gick i anslutning till den bortre stolpen och kvitteringen var därmed lika rättvis som skön.

Känslan efter kvitteringen var att hemmalaget skulle fortsätta att forcera för ett ledningsmål och det var också HIK som mycket riktigt drev på framåt. Halmia gjorde dock ett byte och Emil Håkansson, som kom in, blev en fin injektion i motståndarnas spel. Det var också Håkansson som försmädligt nog låg bakom Halmias snöpliga ledningsmål. Efter en fin räd på deras vänsterkant krokade han ihop med en HIK-spelare och straffen var korrekt dömd. Ronny Sabo gjorde inget misstag från straffpunkten, även fast Hamzi i mål gick åt rätt håll.

Moloket värre så klart och att hamna i underläge två gånger i samma match är en rejäl prövning för alla lag. Det ryms dock en fantastisk moral i HIK-laget efter sommaruppehållet och denna attityd plockade laget fram även i denna omgång. En av laget mest rutinerade spelare, fältherren Felix Erlanson visade vägen blott två minuter efter Halmias ledningsmål. Vackert förarbete på mitten och en perfekt avvägd passning till André Kopfinger. ”Koppen” tog emot och tåade bollen vidare strax till vänster om målvakten. Fantastiskt skönt att kunna utjämna så nära inpå Halmias ledningsmål.

Den avslutande kvarten var en fantastisk, dramatisk soppa med målchanser som mest avlöste varandra. HIK förde matchen men bägge lagen skapade riktigt farliga målchanser. En Halmia-spelare lyckades oförklarligt nog skjuta över från fritt läge på retur efter fin räddning av Hamzi i mål. För HIK:s del var Mikael Dahlgren närmast men hans skott tog i ribbans underkant, studsade på mållinjen och sedan ut. Marginaler.

Till sist skulle ändå rättvisan, sett till totalen, ta ut sin rätt och ett massivt HIK-tryck resulterade i en hörna i matchminut 92. Emil Rosqvist intog positionen strax utanför straffområdet och på den efterföljande returen svarade han för en bedrift som verkligen var lämpad för situationen. Att borra upp bollen i bortre krysset, vid lika-läge i matchminut 92 skapade ett härligt, kollektivt lyckorus för alla HIK:are som närvarade på Laröds IP och segersången i omklädningsrummet därefter ekade nog över samtliga delar av norra Helsingborg.

Vi gläds åt en ny stark prestation från Hittarps IK och känner naturligtvis belåtenhet över att laget tog revansch efter vårens orättvisa förlust.

I och med segern avancerar laget i en haltande tabell och innehar för tillfället fjärdeplaceringen.

Herrarna har nu en spelledig helg och laddar upp energidepåerna inför två riktigt spännande bortamatcher i serien. Först mot Tvååker och därefter mot Lindome.

Ytterligare info om lagets kommande motståndare kommer vi självfallet att återkomma till.

//..Heja Hittarp

hik-logo_utanbakgrund

 

Partners

Guldsponsorer