Motståndarkollen: Billesholms IK

ÄNTLIGEN är damernas evighetslånga uppehåll till ända och i kväll är det dags att åter starta upp serien. Efter en dryg månad bestående av vila och förberedelse är det nu tid för att omfamna den avslutande delen av säsongen och verkligen ge sig själva ett ärligt försök att fortsätta jaga samt, förhoppningsvis, passera serieledande Kullabygden.

Vårt duktiga damlag avslutade våren i stor stil och de sex senaste matcherna har slutat med härlig HIK-seger. Vi hoppas att laget lyckats konservera formen under uppehållet och att denna förtjusande svit även håller i sig efter kvällens drabbning. Då Kullabygden tog en blytung seger i helgens toppmöte, på bortaplan mot Älmhults IF, finns det inte utrymme för några större plumpar i protokollet i fortsättningen men detta är en insikt som våra damer är väl införstådda i.

I kväll gästas Laröds IP, norra Helsingborgs främsta mötesplats, av en annan nordvästskånsk seriekollega. Billesholms IK tar sig nämligen norrut med IP som slutdestination. Om vi en kort sekund tillåter oss själva att minnas tillbaka till vårens drabbning lagen emellan är det främst en känsla av stor frustration som plågar det nuvarande sinnestillståndet. Trots det massiva spelövertaget, med ett pärlband av heta målchanser till följd, lyckades inte HIK-laget få hål på laget från Norrlyckan mer än en gång. Istället tvingades damerna ta del av tjusningen med denna nobla sport, att logik inte alltid är en given faktor för utgången av matcherna, och det var istället Billesholm som smått otroligt lyckades vinna med 2-1.

Fruktansvärt bittert och även lite onödigt så här i efterhand. I kväll är dock detta centrala ingredienser i den soppa av revansch som ska kokas ihop lagom till kvällens returmöte. För Billesholm har säsongen varit en rätt besvärlig upplevelse, bortsett från skalpen mot HIK, och laget befinner sig för tillfället under nedflyttningsstrecket i en tabell som fortfarande haltar en aning. Efter elva spelade omgångar har laget samlat på sig åtta poäng. En tuff sits så klart men det är många lag som är involverade i bottenstriden och det finns således alla möjligheter i världen att klättra uppåt i tabellen under höstavslutningen.

Laget väntar fortfarande på sin första bortaseger men för att det ska bli en realitet måste kvällens motståndare få fart på målskyttet, som verkligen inte lossnat under den del av säsongen som är genomförd. Blott sex mål har laget producerat framåt, vilket är ett alldeles för dåligt facit och självfallet en stor anledning till lagets skrala tabellplacering.

Då HIK är seriens målgladaste lag och Billesholm är motsvarigheten på andra sidan spektret kan den våghalsiga spekulera i matchens utgång redan på förhand. Men vi väljer istället att höja ett varningens finger, efter vårens sturska erfarenhet, och det gäller att Hittarps IK stämmer i bäcken per omgående och därigenom inte tillåter kvällens motståndare att prägla matchen.

Billesholms främste målskytt heter Maja Ekström, hon har svarat för 50% av lagets totala målproduktion, och kan vi lyckas isolera henne är mycket vunnet ikväll.

Förvisso kunde Kullabygden vinna i sin match men vid seger i kväll utökar vi glappet ner till Älmhult och blir den enskilt främsta utmanaren till KDFF om seriesegern.

Avspark 19:00 i kväll på Laröds IP, naturligtvis fri entré, så upp och stötta våra damer i denna viktiga höstupptakt.

hik-logo_utanbakgrund