Seger mot Billesholm

Damerna gav sig själva en optimal start på hösten och trots att det stod 1-1 en bit in i andra halvlek var det i slutändan aldrig någon större fara på taket. Matchen slutade till sist hela 4-1 till Hittarps IK, som därmed åter tog upp racet med Kullabygden i jakten på förstaplatsen.

Att ringrosten skulle lysa igenom efter ett långt uppehåll över sommaren kom inte som en större överraskning och är självfallet helt naturligt. Det flöt ändå på under inledningen, vilket i stort berodde på att HIK-spelarna håller högre klass än sin motståndare, och när Mia Westerblad gav sitt HIK ledningen trodde nog många att det mesta skulle gå av sig självt.

Billesholm är dock ett ovanligt lag då de alltid levererar en rejäl arbetsinsats i varje match de spelar, och att bli bekväm mot ett sådant motstånd kan faktiskt straffa sig rejält.

1-0 halvleken ut men Billesholm arbetade sig in i matchen och utjämningen blev också ett obehagligt faktum redan fem minuter in i andra halvlek. 1-1 och ett spel som inte nådde upp i normal standard innebar att varningsklockorna började ringa på allvar.

Lyckligtvis är det gott om moral i årets HIK-upplaga på damsidan och istället för att fortsätta på den inslagna vägen började laget springa för varandra på ett helt annat sätt samt sätta lite tempo i bollen. Genom detta förfarande visade HIK också att de bägge lagen befinner sig i varsin ände av tabellen och Billesholm, sin goda arbetskapacitet till trots, fick därefter svårt att hävda sig mot ett övermäktigt motstånd.

I matchminut 70 gav veteranen Lotten Crafoord-Larsen åter sitt lag ledningen och därefter erkände Billesholm sig besegrade och HIK kunde fortsätta mata på för att verkligen punktera matchen. Skyttedrottningen Matilda Grönlund gjorde sitt första höstmål i den 74:e matchminuten och i den 88:e minuten gjorde Lotten sitt andra mål, och satte därmed punkt för höstens första föreställning med HIK Dam.

En skön och viktig seger för damerna som därmed fortsätter jaga serieledande Kullabygden och blott en poäng skiljer de bägge lagen åt med nio omgångar kvar att spela.

Härnäst väntar en av höstens tuffaste utmaningar då laget reser rätt in i den småländska skogen för match mot serietrean Älmhults IF. Laget hade en riktig urladdning senast, mot just Kullabygden, i en match som slutade med seger för KDFF med 3-2.

Mer om lördagens match kommer på hemsidan inom kort.

hik-logo_utanbakgrund