Inför Älmhult

Tisdagens seger mot Billesholm innebar en rejäl skjuts in i hösten för damerna, som fortsätter att flåsa serieledande Kullabygden i nacken.  Vi går nu in i en intensiv fas av säsongen och matcherna avlöser varandra i rask takt. Det finns således inget annat alternativ än att ställa om siktet inför nästa uppgift, och helgens omgång är en riktig vattendelare.

HIK reser nämligen till IKEA-land, alltså Älmhult, där seriefyran Älmhults IF öppnar upp Älmekula idrottsplats explicit för Hittarps IK. Älmhult har länge varit med i kampen om förstaplatsen men efter den tunga förlusten senast, mot just seriesuveränen Kullabygden, är laget i skriande behov poäng för att åter kunna få kontakt med toppen av tabellen. Efter 13 spelade omgångar skiljer det sex poäng mellan morgondagens motståndare och vid HIK-seger kan vi nog räkna bort Älmhult som utmanare till seriesegern. Vid förlust är laget från Småland i allra högsta grad en potentiell kandidat till slutsegern, även fast laget med stor sannolikhet inte har råd att tappa ytterligare poäng.

Älmhult är ett solitt lagbygge som endast släppt in 13 mål samtidigt som produktionen framåt varit klart godkänd. 27 mål har laget mäktat med och nio av dessa har skyttedrottningen, Hilda Mattsson svarat för. En tredjedel för den matematikkunniga och kan HIK lyckas ta ner henne på jorden ökar chanserna till seger med avsevärd storlek. Även Saga Sthen förtjänar ett omnämnande med sina sex mål.

Hemma på Älmekulla är laget erkänt svårslagna och av sex matcher har Älmhult mäktat med fem segrar och blott en enstaka förlust. Lagets hemmafacit är så klart fundamentet till den framskjutna tabellplaceringen men kanske att självkänslan är lite naggad i kanten efter förlusten senast, då Kullabygden visade att laget går att besegra även på hemmaplan.

För damernas del är moralen stark och vi hoppas att laget kan rida vidare på tisdagens seger och fortsätta leverera starka, gedigna prestationer. Nu på lördag står en stark motståndare på andra sidan mittplan men för HIK:s del är det fortstatt fokus på den egna prestationen, precis som tidigare.

Avspark 14:00 på Älmekulla, upp och visa stöttning!

//..Heja Hittarp!

hik-logo_utanbakgrund