Inför Tvååker

Herrarna fortsätter att leverera starka prestationer efter sommaruppehållet och tre solida insatser i följd har gett laget härlig optimism inför fortsättningen av säsongen. Att dessutom lyckas vända underläge till seger, som senast mot Halmia, indikerar att moralen i laget är på topp. En viktig ingrediens då HIK nu äntrar en väldigt rolig men också utmanande period där tuffa utmaningar avlöser varandra i strid ström.

I sann fotbollsanda applicerar vi en match i taget-principen, och härnäst är det bortamatch som står på menyn. Tunga Tvååkers IF, som är en av huvudkandidaterna till slutsegern, väntar och det krävs en ny stark laginsats om nya sköna poäng ska kunna registreras på HIK-kontot. Tvååker inledde höstens seriespel med oväntad förlust mot Assyriska IK, som verkligen är bättre än sin tabellplaceringen, men följde upp denna besvikelse med en ramstark prestation borta mot Lindome IF. Hela 4-0 till Tvååker och vi kan säkerligen förvänta oss en motståndare i god form under morgondagen.

Vårmatchen slutade med delad pott, 1-1, i en gastkramande historia som innehöll gott om dramatik. HIK tog ledningen men Tvååker kunde kvittera via en vacker frispark. Därefter skapade HIK mest men Tvååker bäst, då de fick en tveksamt dömd straff. Hussein Hamzi blev dock stor poängvinnare till sitt Hittarps IK då han svarade för en stabil räddning. Ett lika alltså, ett resultat som får anses spegla matchbilden väl.

Tvååker, med HIF-ikonen Mattias Lindström som tränar, innehar i nuläget tabellens tredjeplacering. Upp till serieledande Dalstorp skiljer det fyra poäng och laget är därmed en fortsatt het aspirant till den slutgiltiga seriesegern. Efter 16 spelade omgångar har laget mäktat med tio segrar, ett kryss och fem förluster. Endast 14 mål har försakats, minst i serien tillsammans med Sävedalen, och framåt är målfabrikationen stabil med 28 baljor noterade.

I målprotokollet är det främst Perparim Beqaj som utmärkt sig med sina nio pytsar. Både Jakob Adolfsson och Albin Winbo förtjänar ett omnämnande då de dels gör en del mål, men också alltid svarar för gedigna arbetsinsatser.

Matchen spelas på Övrevi i Tvååker, strax söder om Varberg, och på hemmaplan är Tvååker en riktigt komplex nöt att knäcka.

HIK omfamnar dock uppgiften med stor iver och vi hoppas att laget kan fortsätta på den inslagna vägen även i denna omgång.

Avspark 14:00, upp och stötta om ni har vägarna förbi tycker vi!

hik-logo_utanbakgrund