Motståndarkollen: Eskilsminne

Herrarnas befinner sig mitt i upploppet av serien och med endast två omgångar kvar att spela är lagets vare sig involverad i topp- eller bottenstriden. Fortfarande återstår det dock mycket av värde att spela för, HIK har möjlighet att avancera i tabellen från sin nuvarande sjundeplats och då de två återstående omgångarna är av derbykaraktär finns det så klart även en extra laddning att hämta även i detta faktum. Att vinna derbytabellen var ett litet delmål denna säsong, att betrakta som en liten bonus, och med två segrar kommer vi kunna förverkliga ett sådant tillstånd.

På lördag gör herrarna säsongsavslutning hemma på Laröds IP och det är stadskollegan Eskilsminne IF som då tar sig till norra Helsingborg. Eskils är fortfarande djupt involverade i det getingbo till toppstrid som utspelas denna säsong och det skiljer blott en poäng mellan fyra lag inför de två avslutande matcherna. Då Eskils dessutom, utöver Hittarp, har kvar att möta serieledande Tvååker har de åtminstone kvalplatsen i egna fötter. Men då krävs att laget reser hem till Harlyckan på lördag med tre färska poäng i bagaget, ett scenario som HIK självfallet vill försöka undvika till varje pris.

Vårmötet laget emellan inledde i dur för Kamratklubben, Mattias Hallberg gav laget ledningen tidigt i matchen. Ett mål som föranleddes av ett vackert anfall med många spelare involverade. Dessvärre skulle dock Eskils både kvittera samt ta ledningen, och trots att HIK radade upp högoktaniga målchanser i slutet av matchen lös effektiviteten med sin frånvaro denna regntunga fredagskväll på annars pittoreska Harlyckan. Vårt klarast lysande minne från den matchen är dock fortfarande det brutala överfall som en Eskils-spelare utförde på Adonis Berisha i slutet av matchen och vi känner fortfarande tacksamhet över att Berisha klarade sig ur situationen med endast blåmärken.

Lagen har följt åt i serien under stora delar av säsongen men efter HIK:s förlust mot Dalstorp för tre omgångar sedan, samtidigt som Eskils verkligen hittat formen under hösten, har lagens händelsekedjor sett avsevärt olika ut.

Eskilsminne har fyra segrar på de senaste fem omgångarna och senast svarade laget för en styrkedemonstration mot poängtörstande Varbergs GIF. En match som slutade hela 5-0 till Eskils. Dessförinnan tog man en karaktärsdanande seger, även den utspelades hemma på Harlyckan mot spelskickliga Assyriska, då kaptenen Matthias Unkuri kunde avgöra en målrik historia på tilläggstid.

Eskils är seriens mest målglada lag med sina 60 pytsar, anfallaren Anton Kinnander är en stor anledning till denna utveckling och han har ensamt svarat för en tredjedel av lagets totala målproduktion. 20 mål är ett starkt facit och att lyckas sätta stopp för hans framfart är en av många nycklar som måste ingå i HIK:s nyckelknippa på lördag.

För HIK:s del har laget varit ganska så vingklippta de senaste omgångarna men det börjar se ljusare ut och spelare lämnar skade- och sjukdomsstugan i relativt strid ström. Förhoppningsvis kan herrarna nu avsluta med två riktigt fina insatser. På lördag hoppas vi kunna bjuda den trogna hemmapubliken på iögonfallande och vägvinnande fotboll. Höstens nederbörd har naturligtvis haft åverkan på planen, som ändå håller ihop förvånansvärt bra med tanke på det väldiga regnandet som härjat i Skåne den senaste månaden, och givetvis kommer lördagens derbybatalj präglas av en hel del duellspel. Som sig bör när det vankas derby.

Avslutningsvis passar vi på att hälsa Slavik Jevtushenko, Eskils assisterande med förflutet i Kamratklubben på norr, hjärtligt välkommen tillbaka till vackra Laröds IP.

Vi uppmuntrar alla HIK:are att ta sig upp till Laröds IP på lördag för att stötta våra herrar i deras sista hemmamatch denna säsong. Naturligtvis är det fri entré som gäller och matchstarten äger rum klockan 12:00.

HIK-logga