Motståndarkollen: Trönninge IF

Vårt damlag har svarat för en bländande höstsäsong bestående av många fina prestationer och meriterande segrar till följd av det. Derbykrossarna mot Kullabygden och Eskils, 4-0 gånger två, är två bevis som tydligt påvisar lagets slagkraft när allt stämmer. Dessvärre fick våra damer endast med sig en pinne hem till IP i den senaste matchen, borta mot Laholms FK. Då Kullabygden gjorde vad som krävdes av dem några timmar senare, hemma mot Röke, försvann vår möjlighet att komma ikapp.

Kullabygden har svarat för en väldigt stark säsong och visat upp en imponerande jämnhet serien igenom. Laget är således en värdig seriesegrare och vi gratulerar föreningen samt önskar dem stort lycka till den kommande säsongen!

För vår del har besvikelsen lagt sig och nu är vi fast beslutsamma om att avsluta årets serie på bästa vis, inför vår hemmapublik på Laröds IP. Den avslutande omgången spelas på söndag och vi gästas då av Trönninge IF, som ska känna sig varmt välkomna till vår sköna del av jorden.

Trönninge befinner sig på den nedre halvan av tabellen men nedflyttningsrisken är bortom fara och deras motivation inför den avslutande matchen är densamma som vår egen, att avsluta på bästa, möjliga vis. Laget har samlat ihop totalt 20 poäng och vårmötet lagen emellan, som spelades i mitten av juni, slutade i behaglig HIK-dur. Våra damer vann med speedwaysiffrorna 5-1, bland annat efter två mål vardera av Mia Westerblad och Matilda Grönlund.

Hur matchen på söndag slutar kan vi bara spekulera i men vi hoppas självfallet på ett liknande resultat som senast lagen delade plan med varandra. Framåt har Anja Bergman varit Trönninge främsta målskytt med sex baljor, vilket kanske indikerar varför Trönninge inte riktigt flugit ordentligt denna säsong.

Våra damer förtjänar stark support på söndag, i den sista matchen denna säsong, och vi hoppas att alla HIK:are sluter upp på ett flagrant vis. Avsparken går av stapeln 14:00 och naturligtvis är det fri entré som gäller hemma på Laröds IP.

HIK-logga