Veckokollen: V.41

Med full slagstyrka har hösten nu gjort entré och kvicksilvret visar allt oftare på temperaturer under 10-strecket. Även i HIK-fabriken blir signalerna tydligare på att den mörkare perioden av året närmar sig, och vissa delar av den väldiga verksamheten släcks nu ner samtidigt som lamporna tänds i andra delar av vår kamratklubb.

Seriespelet på ungdomssidan är inne i slutfasen och många av våra lag har redan spelat klart för det här året medan några få fortfarande har enstaka matcher kvar innan det är över för denna gång. Vi kan glädjande konstatera att våra lag och ledare skött sig exemplariskt säsongen igenom och väldigt få incidenter har inträffat i samband med matcher med HIK-närvaro i. Stort tack till alla som på olika sätt varit engagerade och involverade runt våra matcher, både på Laröds IP och runtom på andra idrottsplatser. Alla aktiva, ledare, föräldrar och andra supportrar hjälper oss att fortsätta skapa en kamratklubb att känna stolthet över.

I seniorsfären har Laröds IP nu gjort bokslut för 2017 då både herr och dam spelade sina sista matcher på hemmaplan under den gångna helgen. För herrarna återstår det fortfarande en match, på bortaplan mot Höganäs, medan damerna gjorde säsongsavslutning under gårdagseftermiddagen. Herrarna inledde under lördagen, på ett regnigt Laröds IP, och det var Eskilsminne som tog sig till norra Helsingborg. En match vi återkommer till på hemsidan senare men vi kan ju så klart förtälja att bortalaget gick vinnande ur en tät batalj med 1-0. Ett resultat som inte speglade matchbilden fullt ut men vi gratulerar Eskils till segern. Matchen som sådan kantades av många kontroversiella domslut som dessvärre skulle visa sig bli totalt matchavgörande. Referat om matchen går att återfinnas senare på hemsidan.

För damernas del var resultatet desto mer glädjande och Trönninge, från Halmstad, fick sig en rejäl omgång i denna epilog av säsongen. Våra damer, som gjort en bländande höst, kunde vinna med tennissiffrorna 6-1, efter mål av Maja Binkowsky, Hanna Jönsson, Mia Westerblad, Olivia Halling, Isa Aguilar och Julia Grönlund. Att ha många olika målskyttar är en hyfsad styrkedemonstration som tydligt indikerar att bredden i damernas trupp är en av många anledningar till lagets framskjutna placering denna säsong. 15 segrar, fem kryss och blott två förluster är ett starkt facit och även fast det inte räckte hela vägen upp till Kullabygdens nivå så kan laget med ledarstab blicka tillbaka på en säsong som i stora drag varit väldigt positiv. Mer om gårdagens match återkommer vi till senare på hemsidan.

Den stora utomhusavslutningen på fotbollssidan äger rum lördagen den 21/10, på A-plan med start 10:00. Då samlar vi vår verksamhet på fotbollssidan och visar uppskattning för en väl genomförd säsong. Vi hoppas i sedvanlig ordning på fin uppslutning och att vi kan få till en skön inramning, som brukligt.

Några har undrat över årets Gåsaboll och vi har fattat beslutet att köra denna eminenta aktivitet vartannat år framöver. En sådan härlighet vill vi inte urholka och genom att arrangera den vartannat år tror vi att intresset fortsätter att vara starkt samtidigt som vi kan leverera en mer kvalitativ produkt, med fina priser och skönt sorl.

Med det sagt hälsar vi er varmt välkomna till en ny vecka med Hittarps IK, vi syns på Laröds IP!

HIK-logga

 

 

Partners

Guldsponsorer