Tennissiffror i säsongsepilogen

Under söndagen satte våra damer punkt för en väl genomförd säsong genom att besegra gästande Trönninge med kassaskåpssäkra 6-1. Ett värdigt avslut på ett år som präglats av väldigt mycket positivt och våra damer med tillhörande ledare ska känna väldigt mycket stolthet över sättet de representerat Hittarps IK under den numera gångna säsongen.

Söndagens match hemma på Laröds IP var en ny styrkedemonstration som återigen påvisar att lagets högstanivå hör hemma något snäpp upp i serietrappan. Trönninge hör förvisso till på den nedre halvan av tabellen och ska normalt sätt sakna den tyngd som krävs för att kunna skapa krackeleringar i de grundvallar som normalt sätt står så stabilt under vårt damlag. En bild som också skulle visa sig vara väl förankrad i verkligheten och HIK hade inga större bekymmer med att avfärda sin motståndare under söndagens säsongsavslutning.

Målen producerades i strid ström och Trönninge, som ändå stretade emot förtjänstfull under de inledande 20 minuterna, blev allt mer kuvade ju längre matchen led. Till sist mäktade laget från Halmstad inte med att stå emot längre och därefter gick HIK på som en ångvält. I matchminut 25 gav Maja Binkowsky sitt Hittarp ledningen. Maja gjorde sitt första mål i HIK-dressen för några omgångar sedan och verkar nu ha fått fart på målskyttet riktigt ordentligt, vilket vi som klubb verkligen uppskattar då vi betraktar henne som en fin trotjänare.
Strax innan halvtidsvilan spädde Hanna Jönsson på ledningen och därefter förkunnade laget från norra Helsingborg tydligt att de bägge aktörerna hör hemma i varsin ände av tabellen.

Olivia Halling, september månads spelare, verkar ha lyckats konservera formen och utökade ledningen per omgående i halvlek två. Därefter visade Mia Westerblad att gammal är äldst och hennes mål, som innebar 4-0, var ikonens 18:e denna säsong.

Trönninge skulle förvisso reducera men detta var mest en praktikalitet och HIK fortsatte på den inslagna vägen. Isa Aguilar, som också haft en hysteriskt stark höst, gjorde 5-1 och Julia Grönlund, yngre syster till skyttedrottningen Matilda Grönlund, satte den slutgiltiga spiken i Trönninge-kistan. Detta var Julias första mål i damlaget och vi vill verkligen passa på att gratulera henne till en sådan minnesvärd händelse.

Matchen slutade alltså 6-1 och HIK bjöd således sin hemmapublik på ett riktigt målkalas denna milda söndag. Segern innebar inga förändringar i tabellen, andraplatsen var redan säkrad, men det känns självfallet alltid extra roligt att avsluta med en riktigt gedigen insats.

För damernas del väntar snart ett litet uppehåll men snart drar träningen igång igen och parallellt med detta pågår arbetet med att inventera truppen inför ett hyperintressant 2018.

Vi vill passa på att tacka alla som stöttat oss under säsongen, ett fantastiskt stöd som verkligen uppskattas av samtliga involverade i HIK Dam!

//..Älska Hittarp

HIK-logga