Tack Ekberg

Hittarps IK är en levande organism under ständig förändring och efter årsskiftet ömsar vi återigen skinn då klubbchef Michel Ekberg väljer att gå vidare i sin arbetsbana för att kalibrera mot nya, spännande uppdrag.

Michel tog del av Hittarps IK:s underbara värld för första gången strax innan millenniumskiftet, som spelare för Hittarps IK:s herrlag i dåvarande division 6. En period av vår tidsaxel som nog väldig få har särskilt starka kopplingar till, vi förde då en fin men relativt anonym tillvaro, och Ekbergs gärning som spelare i klubben var i ärlighetens namn ganska ordinär.

Desto större avtryck skulle han sätta ett decennium senare, nu ställer vi fram klockan till år 2009 då Michel för första gången klev in i Hittarps IK som yrkesman. Han tog då över som klubbchef efter Håkan Zetterstrands 18 år långa era i samma roll. Det var ett långt ifrån okontroversiellt beslut som fattades i styrelserummet, detta är dock en helt annan historia, men det skulle tidigt visa sig att Michels inverkan på Hittarps IK skulle påverka vår kamratklubb på norr i en oanat positiv riktning.

Inför år 2009 bestod Hittarps IK av dryga 700 medlemmar, hade två seniorlag som spelade i division fyra, 352,000 SEK i marknadsintäkter, en idrottsplats bestående av tre planer varav ett var artificiellt samt ett eget kapital på 250,000 SEK. Med andra ord en fantastisk förening med stark lokal prägel och en viktig samhällskraft för barn och ungdomar i vårt upptagningsområde.

När vi om knappa två månader gör bokslut på 2017 ser Hittarps IK däremot fundamentalt annorlunda ut jämfört med 2009. Nödvändigtvis inte bättre, beroende på vad man uppskattar här i livet, men avsevärt modernare.

Ca 1,500 medlemmar varav 1,200 är aktiva, två seniorlag som etablerat sig på övre halvan av division två, 3,000,000 i marknadsintäkter, en idrottsplats bestående av tre planer, varav två är konstgräs samt ett nytt bollfält med en 11-manna, två sjumanna och två femmanna, ett eget kapital på ca tre miljoner SEK, större upptagningsområde, starkare organisation samt större kommunikativ närvaro. Hård, konkret fakta som tydligt påvisar att många vill förknippas med vår kamratklubb, men Ekbergs största gärning i Hittarps IK har nog ändå varit hans förmåga att paketera vår verksamhetsfilosofi på ett konkret och lätthanterligt vis.

Hittarps IK har alltid haft en inkluderande värdegrund, som utgör ryggraden i allt vi företar oss, men Ekberg lyckades konkretisera den på ett sätt som den stora massan både kunde förhålla sig till samt vilja bli en del av. Devisen ”så många som möjligt – så länge som möjligt”  implementerades och våra paketeringar Gymnastik- och Fotbollsresan sjösattes som övergripande verktyg ut i våra två stora ungdomsverksamheter. Dessa gav Hittarps IK en möjlighet att tydligare påvisa vad vi förespråkar inom ungdomsidrotten och att många andra föreningar runtom i Sverige valt en liknande bana därefter är så klart ett fint kvitto på att vi tidigt var rätt ute.

Även paketeringen runt HIK-familjen, vårt sponsorsammanhang som väckt stor uppmärksamhet med sin superfina uppslutning, har Michel varit djupt involverad i att lansera. Denna plattform bidrar till att skapa bättre förutsättningar för alla våra medlemmar, framför allt våra yngre små HIK:are, och är dessutom ett fantastiskt inslag som hjälper oss att skapa mötesplatser även utanför Laröds IP:s grindar. Att sammanhanget dessutom skapar väldig affärsnytta åt våra medlemmar är fantastiskt roligt och att Ekberg nu går vidare till en av våra partners, som försäljningschef på Bädd & Bad, känns rätt givet och är dessutom ytterligare ett exempel på att HIK-familjen är en frodande del av Hittarps IK.

Michel Ekberg är självfallet inte ensamt ansvarig om att Hittarps IK haft en så fantastisk utväxling de senaste åren. Vi är en medlemsägd förening med öppen dörr-princip som älskar när våra medlemmar engagerar sig med andemeningen att göra klubben starkare. Att våra medlemmar dessutom är enormt skarpa av natur, och dessutom generösa när det kommer till engagemangallokering i riktning mot HIK är vi ytterst tacksamma för. Ingen normalt funtad människa kan däremot förneka att Michel varit högst bidragande till omställningen de senaste åren. Han lämnar dessutom efter sig en fruktansvärt stark klubb med framtiden för sig.

HIK:s framspegel är däremot alltid större än backspegeln och vi tar nu avstamp mot en framtid som ser fortsatt ljus ut med ett Laröds IP som förhoppningsvis ska bli mer ändamålsenligt och ett medlemsantal som fortsätter att växa. För Michels vidkommande förväntar vi oss att han fortsätter investera både engagemang och tid i klubben fast på ideell basis, i sann kamratanda :)

HIK-logga