Lyngby BK ny adress för Max Mölder

Efter tre år i Hittarps IK lämnar Max Mölder nu klubben för att fortsätta sin karriär på andra sidan Öresund, där han blir assisterande tränare för Lyngby BK. Max har spelat många olika roller under sin treårsperiod i klubben och hans gärning har haft stor inverkan på dagens Hittarps IK. Både som fotbollsutvecklare och som chefstränare för Hittarps IK:s herrlag.

Max goda pedagogiska förmåga har verkligen hjälpt Hittarps IK att få ut sitt fotbollsbudskap i den ordinarie verksamheten och att såväl HIK som Max haft en likartad syn på den nobla sporten fotboll har verkligen underlättat i det ständigt pågående arbetet med att skapa en tydlig röd tråd som löper genom samtliga HIK:s ungdomslag. Andra egenskaper Max besitter som hjälpt Hittarps IK är hans järnvilja, hans förmåga att aldrig ge vika för sin linje samt naturliga fallenhet att kunna instruera innanför de kritade linjerna, oavsett ålder på spelarna han haft i träning.

Som seniortränare har Max skördat stora framgångar och han var bland annat högst bidragande till att herrlaget tog klivet upp i division 2 under 2016. Den här säsongen lyckades laget etablera sig på denna, för laget obekanta nivå och när Max nu lämnar sitt tränaruppdrag i Hittarps IK kvitterar han ut betyget väl godkänt.

Max-Mölder-HIK

(En glad Max Mölder vid sin älskade taktiktavla)

Nedan klassiska krönika, signerat Aftonbladets Lasse Anrell, säger en del om den väldiga inställning som än i dag kännetecknar den gode Mölder. Hans ryggsäck är numera fylld med välbehövlig rutin och vi vill tro att Hittarps IK både har spelat och kommer fortsätta spela en stor roll för Max Mölder i hans framtida korståg genom fotbollssfären. Lite mjukare runt kanterna, lite större förståelse för helheten men samma ivriga strävan att hela tiden försöka utveckla och förbättra varje prestation med avsikten att vinna varje match man ställer upp i.

Alla lag behöver en Max Mölder

Max nya adress är alltså Lyngby Boldklub, som tillhör den danska högstaligan till vardags. Det är verkligen en riktigt spännande möjlighet som nu luckrats upp i Max riktning och norra Helsingborg kommer följa hans fortsatta tränarbana med stort intresse.

”Kongens Lyngby” inledde säsongen skakigt, vilket innebar att laget bytte tränare efter fem omgångar, men med nye huvudtränaren Thomas Nörgaard vid rodret har poängen börjat trilla in på kontot, och Lyngby har lyckats klättra upp på en relativt solid 10:e plats i tabellen. Förvisso förlorade man onödigt i senaste omgången, hemma mot jumbon Randers, men i övrigt är det betydligt lugnare i båten jämfört med tidigare. Härnäst väntar en inspirerande uppgift då Lyngby reser till de centrala delarna av Köpenhamn, där FCK väntar på klassiska Parken, och vi hoppas att de kan återvända till de norra delarna av Danmarks huvudstad med nya poäng med sig i bagaget.

Sportchef Hallberg kommenterar nyheten så här:

Hittarps IK är väldigt glada för Max skull och vi är övertygade om att han kommer lösa detta uppdrag alldeles ypperligt. HIK:s synsätt på fotboll graviterar rätt kraftigt mot den danska modellen med passningsorienterad, offensiv fotboll och personligen känns det således extra roligt att just Danmark är Max nya spelplan. Vi hoppas att han fortsätter vara en stark budbärare för Hittarps IK och ser fram emot att knyta starka band med Lyngby BK.

För Hittarps IK:s del har arbetet med att hitta en ny huvudtränare för klubbens representationslag på herrsidan nu intensifierats och från Hallbergs sida är profilen på den nye tränaren glasklar.

Det står tydligt stipulerat i min rollbeskrivning att Hittarps IK:s två seniorlag ska spela en attraktiv, spelförande men vägvinnande fotboll och denna inspirerande, och smått naiva målbild ämnar klubben inte göra avkall på. Vi har redan en solid grund att stå på och drivkraften är att fortsätta utveckla och optimera vår modell för att ta fortsätta ta steg i rätt riktning.

En viktig del av Hittarps IK är att fostra unga talanger för att förbereda dem inför uppdrag i klubbar på högre nivå och denna uppgift innefattar spelare, domare och tränare. Att klubben vågade satsa på på en ung och oerfaren Max Mölder ligger i linje med hur vi arbetar och därför är det extra glädjande att hans insats infriat våra förhoppningar.

Mölder påbörjar sitt nya äventyr efter årsskiftet!

Vi önskar honom ett stort och innerligt lycka till med den framtida tränarkarriären.

HIK-logga