Herrarnas serie 2018

Under fredagens kontroversiella representationsmöte arrangerat av fotbollsförbundet fastställdes hur nästa års division 2-serie skulle se ut. För Hittarps IK:s del innebär den nya serien en del förändringar jämfört med årets upplaga där man i korthet kan säga att lagen från bibelbältets Jönköping ersätts av tre lag från Göteborg och att resterande lag har sin hemvist i antingen Malmö, Helsingborg eller Halland.

För HIK:s vidkommande innebär den nya serien, som går under namnet Div.2 Västra Götaland, att resorna blir kortare och att samtliga lags respektive spelplats har en någorlunda mental närhet till den väldiga E6:an. Smidig transport med andra ord. Serien innebär också att Malmö-lagen åter gör entré i våra liv efter ett års uppehåll samt att Högaborg BK och Hittarps IK, nästan 30 år efter uppbrottet föreningarna emellan, äntligen förenas i samma serie. Två föreningar med starka vänskapsband men som självfallet kommer att kämpa med näbbar och klor för att gå vinnande ur de prestigefulla derbydrabbningarna.

Resterande motståndare är en salig blandning av nya bekantskaper, gamla bekantskaper samt nygamla bekantskaper och det ska bli stimulerande värre att läsa på om nästa års kollegor och därmed bilda oss en klar uppfattning om vad som väntar norra Helsingborgs stolthet under den kommande säsongen. Vi kan också konstatera att två riktigt klassiska fotbollsarenor, i form av Malmö Stadion och Ruddalen, kommer agera skådeplats för tillresta HIK-supportrar under 2018. Två anrika fotbollsinstitutioner vars stolthet flagnat betänkligt men som ändå har en stark och stolt position i den svenska historieboken.

Kort presentation av nästa års motståndare:

Assyriska BK – Ruddalen (nedflyttade från division 1)

En ny bekantskap för Hittarps IK. Laget ska inte misstas för årets motståndare, Assyriska IK, utan har Göteborg och Västra Frölunda som hemmanäste. Kommer från en tung nedflyttning och trots 28 inspelade pinnar lyckades man inte hålla sig kvar i landets tredje högsta division, och tvingas därmed börja om i tvåan under 2018. Naturlig, tidig förhandsfavorit!

BK Olympic – Lindängen (uppflyttade från division 3)

En seriekollega så sent som 2015, då BK Olympic svarade för en ramstark säsong som slutligen ledde till rättvis serieseger. 2016 var desto tyngre, med degradering som följd, men i år hittade laget åter tillbaka till ett vägvinnande spel och lyckades därmed kvala sig tillbaka till tvåan. Alltid svårslagna hemma på Lindängens IP.

FC Rosengård – Rosengårds IP (Nedflyttad från division 1)

Ytterligare ett lag som tillhört Division 1-salongen denna säsong men som inte lyckades klamra sig fast i tapeterna. 15 inspelade poäng var dessvärre en otillräcklig poängskörd, men i laget ryms det så klart gott om kvalitet och Rosengård är självfallet en het kandidat till seriesegern nästa år. Ny bekantskap för Hittarps IK om inte minnet sviker oss fullständigt.

Högaborgs BK – Harlyckans IP (Uppflyttad från division 3)

Ett motståndarmöte med många lager som vi med stor tillförsikt fram emot. Det var cirka 30 år sedan som samarbetet lagen emellan luckrades upp, men nu vibrerar vi alltså åter på samma frekvens. Högaborg trillade ner i trean under 2016 men studsade snabbt tillbaka och är nu återigen en representant i landets fjärde högsta serie. Ska känna sig varmt välkomna tillbaka!

IS Halmia – Örjans Vall (Div. 2 Västra Götaland)

Anrika Halmia är återigen Halmstads ensamma representant i denna serie och lagets sjundeplacering får anses vara en missräkning sett till kapaciteten som ryms i truppen. Ny tag under 2018 och Halmia kommer sannolikt att förbättra sin tabellposition under den annalkande säsongen.

IFK Malmö – Malmö Stadion (Div. 2 Östra Götaland)

En riktig klassiker i den svenska fotbollsbubblan och Malmös knallgula kanariefåglar kämpar frenetiskt med att ta sig ur bittra rivalen, MFF:s väldiga skugga. Att ge sig in i ringen med svensk fotbolls stora gigant är en otacksam uppgift och om det fortfarande existerar någon rivalitet dem emellan låter vi vara osagt, men IFK Malmös historik kan ingen ta ifrån dem och laget tar så sakteliga kliv upp genom seriepyramiden. Seriekollega med Hittarps IK under 2014 och tillhörde den östra tvåan denna säsong, där man landade in på en slutlig sjätteplats.

KSF Prespa Birlik – Heleneholms IP (Div.2 Östra Götaland)

En ny kännedom för Hittarps IK:s vidkommande, vilket alltid är trevligt, och laget har ambitioner att etablera sig ytterligare i den svenska elitfotbollsbubblan. Slutade på en femteplats denna säsong och kommer säkerligen mobilisera om till nästa säsong med avsikten att klättra ytterligare uppåt i tabellen.

Lindome GIF – Lindevi IP (Div.2 Västra Götaland)

Ett spelförande lag som inledde säsongen solitt men som hade det desto tyngre därefter. Laget från Mölndal repade sig dock i sluttampen av säsongen och lyckades annektera åttondeplatsen. Spelar en fotboll som påminner en del om vår egen och det ska bli kul att mäta våra krafter med zebrorna även den kommande säsongen. Spelar på konstgräs.

Kvarnby IK – Bäckagårdens IP (Div.2 Östra Götaland)

En förening med stor ungdomsverksamhet som har liknelser med Hittarps IK. Har en ung, ambitiös spelartrupp på herrsidan och är ytterligare en klubb som Hittarps IK stiftar bekantskap med för första gången under 2018. Slutade på en hedersam tiondeplats under denna säsong. Spelar på konstgräs.

Sävedalens IF – Vallhamra IP (Div.2 Västra Götaland)

Partilles representant i årets tvåa hade länge förstaplatsen i sin ägo, men en smått osannolik avslutning innebar att laget i slutomgången tvingades se sig avancerade av både Tvååker och Eskilsminne. Ett tungt crescendo på en stark säsong i övrigt, men chans till revansch redan nästa år. Ny tränare, då Pierre Krantz hoppat vidare till Utsiktens BK, men säkerligen med samma spelidé som tidigare.

Ullareds IK – Hedevi IP (Div.2 Västra Götaland)

”Inlandets Stolthet” hade en rätt turbulent säsong, bland annat med tränarbyte, men lyckades ändå hålla sig på rätt sida sträcket när serien gjorde bokslut i mitten på oktober. Har redan nu värvat friskt och känslan är att UIK vill tillhöra den övre halvan av nästa års tabell.

Varbergs GIF – Påskbergsvallen (Div.2 Västra Götaland)

Laget med nio liv var nere för räkning inför den sista omgången, som tabelljumbo, men svarade för en makalös bedrift när man lyckades besegra erkänt hemmastarka Dalstorp i den avslutande epilogen och tog sig därmed upp på rätt sida sträcket. Karaktärsdanande och biljetten till nästa års division 2 får verkligen anses vara välförtjänt.

Vinbergs IF – Vinåvallen (Div.2 Västra Götaland)

Årets premiärmotståndare svarade för en stark säsong och slutade på en fin femteplats. Michael Svenssons mannar är alltid svårslagna och spelar ofta en trevlig fotboll, inte minst hemma på Vinåvallen. Kommer säkerligen försöka förfina sin produkt med andemeningen att avancera ytterligare i tabellen.

En riktigt spännande serie med många roliga motståndare och trevliga arenor. Under representationsmötet bestämdes också att fria byten kommer gälla från och med nästa säsong, ett beslut vi kommer att kommentera mer utförligt senare på hemsidan.

//..Heja Hittarp

 

Partners

Guldsponsorer