Välkommen hem, Mell

Med bred entusiasm kan vi nu avslöja att Mell Karlsson återvänder hem till Laröds IP och Hittarps IK, efter en ettårig sejour i Stattena IF. Mell, sin ringa ålder till trots, är damlagets främsta målskytt genom tiderna och i koppel av goda gärningar var hennes insatser under 2015 en starkt bidragande orsak till damernas främsta tabellplacering någonsin, då laget slutade på sjätteplats i division 1. Under den säsongen svarade hon för imponerande 16 baljor och säsongerna innan, då damerna huserade i division 2, noterades Mell för 17 respektive 31(!!) pytsar. Det är med andra ord en notorisk målskytt som återvänder till norra Helsingborg och tillsammans med Matilda och Mia har vi tre gånger M som alla besitter sylvassa egenskaper innanför kritan till motståndarnas straffområde. MMM!!!

Att Mell nu åter iklär sig Hittarps IK:s vackra matchtröja är en tydlig signal om att HIK Dam nu rustar för serieseger 2018 och hade vi bara varit liiite mer kommersiellt gångbara hade Mell:s matchtröja sannolikt gått åt som smör under rådande julklappstider. Ett scenario som förhoppningsvis kan bli verklighet längre fram under HIK-resan, men för stunden nöjer vi oss sannerligen med att konstatera att ytterligare en viktig pusselbit är på plats inför 2018.

Mells målfacit i seriesammanhang under Hittarps IK:

2011 – 11
2012 – 32
2013 – 31
2014 – 17
2015 – 16
2016 – 3

Tutti – 110 mål

Mell fyller blott 22 år nästa säsong och fortsätter hon i samma anda har hon potential att sätta ett målrekord för Hittarps IK som kräver en extraordinär bedrift för att kunna suddas ut och sedan ersättas i den så stolta och gedigna historiebok som summerar Hittarps IK.

Mest gläds vi åt att ha hem henne på IP igen, att se henne i blå matchtröja har framkallat en olustig känsla av obehag, och vi hoppas att hennes entré ska ge damlaget ytterligare skjuts in i den kommande säsongen. För tillfället råder det riktigt positiva tongångar runt HIK Dam och med ytterligare någon nytillskott på gång i röret ser lagbygget ruggigt starkt ut inför framtidens alla möjligheter.

Välkommen hem, Mell!

HIK-logga