Nytt tränarpar – Herr

Efter att Max Mölder, herrarnas huvudtränare de tre senaste säsongerna, valt att ta sin tränargärning över till andra sidan sundet har Hittarps IK haft ett par intensiva veckor i sökandet efter en lämplig efterträdare. Vi kan nu glädjande informera att denna process är över och att vi gjort klart med en lösning som vi tycker är spännande, kvalitativ och helt i linje med hur Hittarps IK vill fungera.

Vi välkomnar härmed Johan Crafoord-Larsen och Robin Staaf som nya huvudtränare och önskar dem stort lycka till med det kommande uppdraget.

Vi försöker alltid förhålla oss till seniorfotboll på vårt specifika HIK-vis och känner stark tillit till att vår modell kommer fortsätta vara vår starkaste ledstjärna även i framtiden. På blott tio år har vi lyckats avancera från division 6 till division 2 och vi känner fortsatt att det finns ytterligare kliv att ta. I detta arbete är det av vikt att våra seniorlagstränare har bred kännedom om Hittarps IK, en genuin hunger och drivkraft att hela tiden utveckla vår produkt, förespråkar en typ av fotboll som stämmer överens med Hittarps IK:s synsätt samt sitter på nya insikter och kunskaper som vår kamratklubb på norr kan dra lärdom och nytta av i framtiden.

Med hänsyn till ovan parametrar känner vi oss väldigt exalterade med lösningen och är övertygade om att dessa herrar sitter på egenskaper som limmar väldigt väl med klubbens framåtskridande agenda. Ledarskapet är delat och gäller från den 1/1 2018.

Tränarbänk

Johan har mångårig erfarenhet av Hittarps IK, en gemenskap han blev en del av redan på andra sidan millennieskiftet. Som aktiv spelare har han varit med på stora delar av resan och inför 2016 sadlade han om till assisterande tränare bakom Max Mölder. Med sin goda analytiska förmåga, sitt inkluderande förhållningssätt och sin stora vinnarskalle har han starkt präglat herrlaget de senaste två åren och det känns således naturligt att han tar klivet upp som huvudtränare under den kommande säsongen.

Robin kommer från en minst sagt framgångsrik karriär som aktiv i ryggen och är en av få fotbollsspelare som kan stoltsera med tre allsvenska säsonger på CV:et. Han tog dessutom steget från division 2 till Allsvenskan, från Helsingborg Södra till Örebro SK, och vet således vad som krävs för att lyckas ta sig igenom bruset till allsvenska salongen. En erfarenhet som våra yngre förmågor kan dra nytta av. De senaste två åren har han tillbringat i Hittarps IK och detta kombinerat med en gedigen bakgrund i elitsfären tror vi passar oss alldeles ypperligt. Robins säsong spolierades till stora delar av skador men under denna period visade han prov på fina egenskaper som ledare, en våg som vi nu alltså ämnar fortsätta rida vidare på.

Både Johan och Robin drivs av att vinna och förstår att en sådan ambition enklast uppnås genom stark lagmoral. Högt i tak och bra intensitet på träningarna kombinerat med Sveriges mest sociala omklädningsrum är en kombination som Hittarps IK tänker förverkliga under 2018. Vi tror att Johan och Robin är perfekt skurna för en sådan uppgift och tillsammans med stark support, från en gedigen ledararmada i övrigt till stor tilltro från klubb, är det med väldig tillförsikt som vi nu omfamnar den kommande säsongen.

Bägge är bosatta i Laröd, har barn i klubben och är uppskattade i vårt upptagningsområde, vilket också är att betrakta som en bonus.

Att hitta en tränarlösning har varit vår främsta prioritet men parallellt med detta arbete har vi självfallet inventerat befintlig trupp samt identifierat ett gäng spelare som skulle passa bra in i Hittarps IK. Vi tror på kontinuitet och älskar att många av våra spelare spenderat flertalet säsonger på Laröds IP men samtidigt är det både naturligt och sunt att ömsa lite skinn. Med Robin och Johan på plats är fundamentet lagt och nu intensifierar vi arbetet med att säkra upp stommen samt stärka upp laget med spelare som har kapacitet att hjälpa HIK-skutan i rätt riktning även framöver.

Vi passar på att önska dem stort lycka till, kör så det ryker!

//..Heja Hittarp!

HIK-logga