Måndagskollen V.2 – Välkommen Rasmus

2018 är äntligen en realitet och Hittarps IK omfamnar som vanligt alla möjligheter som uppstår i samband med detta. Att helgen årets första helg dessutom gick i HIK:s tecken gör ju inte förväntningarna desto mindre. Vi talar naturligtvis om inomhusturneringarna Nyårssaluten och HM, som gick av stapeln på Helsingborg Arena under lördagen och söndagen.

Att vårt herrlag lyckades gå hela vägen, efter 30 år utan slutseger, är så klart ytterst angenämt och om detta kan ni förkovra er ytterligare på hemsidan. I samma turnering visade våra F:06-07, P:07 och F:11 upp sig och de representerade Hittarps IK på ett alldeles förtjänstfullt vis. Parallellt med Saluten spelades det dessutom HM-finaler på arenan och för vårt vidkommande innehöll två finaler HIK-närvaro, nämligen P:05 och F:03.

Våra P:05 tvingades dessvärre se sig förlorade, i en jämn batalj mot Högaborg som slutade 1-2, men för F:03 gick det desto bättre. Även denna match var av jämnare karaktär men med HIK: som slutgiltig segrare. På matchens sista spark höll sig Evelina Eklund framme och iklädde sig därmed rollen som matchhjältinna. Matchen slutade 2-1 till HIK och för motståndet svarade Eskilsminne. Vi passar på att rikta ett stort grattis till bägge lagen, fantastiskt väl jobbat.

Under förra årets absoluta slutskede deklarerade vi att HIK-skutan anno 2018 fortsätter utan Max Mölder och Michel Ekberg ombord i kabyssen. Två fantastiska HIK-ambassadörer som svarat för väldigt goda insatser i klubben, vilket också föranlett till att de handplockats av fina aktörer i respektive skrå och därmed välförtjänt har möjlighet att fortsätta sina karriärer i rätt riktning. Deras frånfälle innebär däremot att andra spännande människor ges möjlighet att kliva innanför Hittarps IK:s underbara värld och vi kan nu förkunna att Rasmus Leijon kliver in i rollen som fotbollsutvecklare.

Rasmus är ett bekant ansikte för alla som spenderat mycket tid på Laröds IP de senaste två åren, och han har bland annat varit en ovärderlig resurs i HIK+. Därutöver har Rasmus varit assisterande tränare för herrlaget samt hjälpt Max med att träna våra äldre ungdomslag. Han är dessutom huvudtränare för vårt U:1-gäng och är således väl förankrad i den gedigna, bördiga HIK-myllan.

Rasmus kommer ta över Max arbetsuppgifter, vilket innefattar hela den administrativa kakan i form läggning av match- och träningstider samt domartillsättning. Han kommer också säkerställa att klubbens fotbollsresa genomförs rent praktiskt samt att vi fortsätter förkovra våra ungdomsledare med hjälp av utbildningar, såväl interna som externa. Rasmus kommer också projektleda HIK+ samt bistå Hallberg i arbetet med våra arrangemang och klubbens kommunikativa plattform. Rasmus har fina tekniska färdigheter och med hans inträde hoppas vi kunna utveckla Hittarps IK ytterligare inom denna spännande sfär.

Vi välkomnar Rasmus, som redan är igång med arbetet uppe på Laröds IP och känner en väldig belåtenhet med denna lösning. Rasmus har stor förståelse för Hittarps IK:s värdegrund, sitter själv på ett välmöblerat inre och är väldigt flink när det kommer till administrativa uppgifter.

Hittarps IK hoppas också kunna presentera klubbens nya klubbchef inom en snar framtid och med den resursen väl på plats börjar organisationen återigen innehålla tillräckligt med kompetens för att återigen kunna matcha storleken på denna fantastiska kamratklubb.

Förvisso är vi redan inne på andra veckan av det nya året men den första präglades av ledighet för många och det är först nu som Sverige vaknar på riktigt. För HIK:s del gäller lite samma sak och våra sektioner börjar nu starta upp riktigt ordentligt efter välbehövligt uppehåll över julen. Att Laröds IP återigen invaderas av idrottstokiga ungdomar är ett faktum vi verkligen ser fram emot och samtliga ska känna sig varmt välkomna till ett nytt spännande år med Hittarps IK.

Även i seniorsfären börjar det dra ihop sig och i kväll gör vårt herrlag officiell uppstart på försäsongen. Nytt tränarpar ska sätta sin prägel på denna del av klubben och det ska bli vansinnigt spännande att följa Johan och Robins framfart den kommande säsongen.

Med det sagt hälsar vi er varmt välkomna till en ny vecka med Hittarps IK, vi ses på Laröds IP

HIK-logga