Hittarps IK har en ny klubbchef

Silly Season pågår för fullt också på kontoret och i efterdyningarna av att Rasmus Leijon förstärkt organisationen kan Hittarps IK nu glädjande informera att rollen som klubbchef också är tillsatt. Vi  konstaterar glatt att denna tjänst varit väldigt eftertraktad, en hel uppsjö av kompetenta kandidater har visat intresse och från styrelsen i Hittarps IK vill vi passa på att tacka samtliga fina människor som lagt ner tid och energi på att söka tjänsten.

Med det sagt är vi glada över att ha hittat en individ som tickar alla lämpliga boxar och därmed sitter på egenskaper som kan hjälpa Hittarps IK att fortsätta utvecklas i positiv riktning. Klubben går en riktigt intressant framtid tillmötes och även om utvecklingen de senaste fem åren varit explosionsartad är vi övertygade om att potentialen i HIK är fortsatt oändlig. Den kapacitet och kraft som ryms inom Hittarps IK är verkligen enastående och anledningen till detta är självfallet att så många fantastiska människor väljer att engagera sig i vår kamratklubb på norr.

Planerna med nya Laröds IP är verkligen inne i en intensiv fas och är en så kallad deal breaker för att klubbens fortsatta framfart ska kunna pågå i samma medryckande anda även i framtiden. Går dessa ambitiösa planer i lås, vilket vi har all anledning att tro, så har vi äntligen möjlighet att erbjuda vår fantastiska medlemsarmada en mötesplats som uppfyller våra grundbehov samtidigt som den också lockar till aktivt häng.

När det kommer till Hittarps IK ideologi ämnar vi självfallet fortsätta kalibrera vidare med samma inkluderande värdegrund i ryggen. Ambitionen är glasklar: vi vill vara det självklara alternativet för alla fotbolls- och gymnastikintresserade ungdomar bosatta i norra Helsingborgs nejder även i framtiden. Vi vill också fortsätta att skapa en miljö uppe på Laröds IP som vårt upptagningsområde vill vara en naturlig del av. En idrottsplats är skapt för att fyllas med människor, då mår den som allra bäst, och Laröds IP är naturligtvis inget undantag.

Hittarps IK:s nye klubbchef heter Jonas Nilsson, är 49 år gammal och har mångårig erfarenhet av både närings- och föreningsliv. Bosatt i Rydebäck har han varit engagerad i Fortuna FF, där bägge barnen spelar, både som ledare och som ledamot i styrelsen. Civilt lämnar han nu rollen som VD för konferensanläggningen Ekebacken och har dessförinnan en mångårig erfarenhet från hotellbranschen.

Ingen är dock bättre på att berätta om Jonas än Jonas själv, så vi ger honom helt enkelt ordet:

Vi inleder med en oklassisk idrottsfråga, hur ofta har du fått höra att du är look a like med en korthårig Alec Baldwin?

Haha, första gången jag hör den, men tar den 7 dagar i veckan!

Då återgår vi till de lite mer grundläggande spörsmålen. Först och främst, vem är du?

En 49-årig Helsingborgare, boendes i Rydebäck med frun Pernilla och våra två barn. Skulle beskriva mig själv som nyfiken och social. Jag har varit verksam inom hotell- och besöksnäringen i många år nu, både nationellt och internationellt, och både inom större koncerner samt på privata anläggningar. Jag älskar att resa och hoppar inte gärna över skidsemestern – hela familjen är hängivna skidåkare.

Hur ser din idrottsmässiga bakgrund ut?

Jag har haft hela min barn och ungdom inom föreningslivet och spelade handboll från tidig ålder. Jag fortsatte hela vägen upp till senior, gjorde bejublad (nåja) comeback efter 16 år och spelade ett par säsonger med Rydebäck, med ett Division 1-kval som avslutning på den resan. I övrigt så har jag hållit igång med både löpning och cykling och hade ett fantastiskt år som Team Rynkeby Helsingborg-cyklist år 2016, med en resa genom Europa ner till Paris som avslutning.

Vad är det med Hittarps IK som lockar dig?

Hittarps IK bygger på starka värdegrunder som genomsyrar verksamheten. Genom detta har föreningen byggt upp en gemenskap och en samsyn på vem man är och vad man vill, både på och utanför idrottsarenan, och skapat mervärden för engagemang. Det känns otroligt lockande att bli en del av ett sammanhang där man inte är tillbakalutat nöjd utan att alltid vilja lite till – med barnen och ungdomarnas bästa för ögonen.

Vad kan våra medlemmar förvänta sig av dig i rollen som ny klubbchef?

En närvarande och engagerad klubbchef i alla sammanhang. En klubbchef som trivs bäst i en ”tillsammans-miljö” – att skapa tillsammans med andra ger mig energi, hjärtat måste vara med, saker måste vara på riktigt och jag har ett gott öga till glädje och entusiasm.

Kan alla HIK:are förvänta sig drastiska förändringar med dig vid rodret?

Det kan jag bestämt säga att det ska dom inte förvänta sig. För mig gäller det nu att sätta mig in i klubbens DNA, att träffa så många som möjligt och att ödmjukt lägga örat mot rälsen. Finns ingen som helst anledning i att laga saker som inte är i sönder. Jag har den största respekten för det arbete som har lagt grunden till att Hittarps IK står där Hittarps IK står idag.

Om du tillåter dig själv att skönmåla upp en bild om hur Hittarps IK ser ut om fem år, hur hade den sett ut?

Förutom en blomstrande och fortsatt välkomnande kärnverksamhet så hoppas jag att vi med vår värdegrund i botten har tagit ytterligare steg i att bredda verksamheten på ett sätt som gör att vi skapar ännu bättre förutsättningar för fler i närområdet att bli en del av HIK. Jag tror att framtidens idrottsförening också är en mötesplats för de många – en del av samhället som sträcker ut och förbi själva kärnverksamheten.

När får vi se dig på Laröds IP på daglig basis?

Vi har sagt att jag går på för fullt senast i slutet av mars. Men fram till dess kommer jag dyka upp i lite olika sammanhang. Supertaggad som jag är så kan jag nog inte vänta med att få träffa alla runt och i klubben…

Med det sagt hälsar vi Jonas varmt välkommen till vår kamratklubb på norr, kör så det ryker!