Veckokollen V.6 – Full gas

En ny spännande vecka ligger framdukad och vi vaknar till ett Laröds IP som verkligen dragit på sig vinteroverallen.

Denna vecka är det fullt ös i vår kära HIK-fabrik och Hittarps IK kommer att synas över stora geografiska områden de kommande dagarna. Bland annat kommer vi göra ett nedslag i Tysklands nordvästra delar, då 25 av våra vassa ungdomsledare på fotbollssidan ämnar resa till Dortmund, tillsammans med vår leverantör Puma. Under året kommer vi satsa på fysiska möten med våra ledare, vilket vi känner är en rolig och viktig åtgärd nu när klubben är så massiv, och att kunna erbjuda inofficiella träffar tror vi kommer bli ett viktigt verktyg i vår strävan att fortsätta bygga relationer mellan ledarna och på så vis fortsätta att stärka vår HIK-identitet. Hittarps IK är en enhet där alla är lika mycket värda och för att kunna nå ut med det budskapet behöver vi starka språkrör i form av våra ledare, vilket de sköter alldeles utmärkt.

I Tyskland väntas en intensiv helg där vi bland annat ska besöka Dortmunds träningsanläggning, titta på bundesligamatchen Dortmund-Hamburg, gå på stadionvisning samt träffa föreningens akademiansvarig, levande legenden Lars Ricken. Däremellan kommer det att hinnas med långdragna diskussioner med fotboll som centralt ämne, som sig bör när det vankas fotbollsresa.

Även HIK-familjen startar upp under denna vecka och vi inleder i Båstad, hos våra vänner på Norrviken med en liten frukost. Därefter är det full galopp hela året och redan nästa vecka är det dags för nästa aktivitet, vår årliga kick-off.

Vår kära gymnastik har en av vårens stora höjdpunkter denna helg, nämligen Englacupen i Ängelholm. Vi är ett stort koppel HIK-gymnaster som reser dit och denna tävling brukar vara väldigt uppskattad av alla involverade. Vi önskar dem stort lycka till och hoppas att alla våra små gymnaster

På Laröds IP har nu arbetet påbörjats med att snagga de popplar som agerar trädkuliss på den bortre långsidan av B-planen. Dessa popplar är ett naturligt inslag på Laröds IP men skjuter också i höjden och ger ett ovårdat intryck om ingen hanterar dem i tid. Därför var det hög tid att skala ner dem och även fast utseendet kan se lite kalhugget ut i början så välkomnar vi ändå insatsen då vi tror att de växer till sig på längden och bredden med tiden. Dessutom intas de ofta av en skränande flock åkerfåglar, vilka förhoppningsvis inte besvärar oss i samma utsträckning framöver.

Detta är bara en av många insatser som kommer äga rum på Laröds IP under året, utöver de stora planerna med nya faciliteter, och efter popplarna är det dags för den nya läktaren till A-plan att ta form. I sommar är det äntligen tid för omläggningen av C-plan, vilket vi verkligen längtar efter och däremellan hoppas vi att arbetet med ”Nya Laröds IP” har påbörjats ordentligt. Spännande tider för alla HIK:are med andra ord.

Vårt herrlag inledde sin säsong i helgen med skön seger mot Laholm, och om matchen kan ni läsa på hemsidan. Redan på torsdag är det dags för ny match, denna gången hemma på Laröds IP. Hässleholms IF gästar norra Helsingborg på torsdag kväll, avspark 18:30.

För våra damer är det full fokus träning en vecka till, innan laget drar igång sitt matchande den 17:e denna månad. Då möter vi Eskilsminne!

I övrigt är det full fart med träning både i Hittarpshallen och ute på våra konstgräsplaner och parallellt med träning spelas det en hel del matcher därutöver. Med andra ord har Hittarps IK nu vaknat riktigt ordentligt efter vinterdvalan.

Vi syns på Laröds IP!