Försäsong II – Hässleholm (Herr)

I morgon torsdag är det dags för herrarna att återigen bekänna färg efter lördagens övertygande seger borta mot Laholm. Denna gång växlar laget upp en aning och mäter krafterna mot ett lag spelandes i samma division, nämligen Hässleholms IF. Göingelaget tillhör däremot den östra serien, till skillnad från HIK som spelar i den västra, och har svarat för starka prestationer ett par säsonger i rad.

Således en riktigt värdig motståndare och sådana är det alltid spännande att tampas mot. Den grönvita sidan av Hässleholm svarade för en ruggigt stark fjolårssäsong och var involverad i tätstriden under i stort sett hela året. Dessvärre för lagets del skulle två Lundagäng kravla sig förbi och Hässleholm fick således ”nöja” sig med en tredjeplacering, bland annat slagna av Lund på grund av sämre målskillnad. Lite surt så klart men såren är säkerligen slickade vid det här laget och siktet därmed inställt på att förbättra sin tabellplacering den kommande säsongen.

I laget sticker målskytten, tillika förra årets skyttekung, Joel Wedenell ut och av Hässleholms 56 protokollförda mål registrerades Joel för hela 26 av dessa. En viktig kugge i det offensiva spelet och att han fortsätter i den gröna tröjan även över 2018 kommer självfallet innebär någon form av målgaranti, vilket alltid är betryggande. I övrigt är HIF ett hårt arbetande lag som alltid lägger ner en väldig arbetsinsats. Detta kryddat med några individuellt skickliga spelare innebär att kapaciteten som ryms i laget är tillräcklig för att återigen vara en kandidat om seriesegern.

För HIK:s del hoppas vi självfallet att laget lyckas mobilisera om efter lördagens batalj och därmed fortsätter att svara för starka prestationer. Det lär säkerligen ske en del förändringar i startelvan, som sig bör i dessa försäsongstider, men oavsett förväntar vi oss en solid insats och att laget fortsätter ta kliv i rätt riktning inför en seriepremiär som nu är två månader bort. Givetvis är lagbygget för tillfället blott i sin linda, som sig bör vid denna tiden på året, men en gedigen arbetsinsats kombinerat med positiva tendenser hoppas vi självfallet på.

Matchen spelas på Laröds IP, avspark 18:30 och detta är första gången denna säsong som laget visar upp sig på Laröds IP. Det finns alltså all anledning att ta sig upp till idrottsplatsen denna afton för att hälsa så väl nya som bekanta ansikten varmt välkomna till en ny säsong i vår kamratklubb på norr.