Försäsong – Seger mot Hässleholm

Torsdagens andra träningsmatch slutade med samma segrare som den första, nämligen Hittarps IK. Laget inledde övertygande och efter den första akten stod det 2-0 till HIK, ett resultat som kunde varit än större i ärlighetens namn. Den andra halvleken var betydligt tempofattigare, vilket får anses vara normalt då bägge lagen bara är i början av sin försäsong, och bortalaget tog tillvara på detta tillstånd och lyckades gneta sig in i matchen igen.

Hässleholm lyckades både reducera och kvittera, men Hittarps IK skulle studsa tillbaka och gjorde både 3- och 4-2 innan domaren blåste av matchen denna friska kväll på Laröds IP. Fyra olika målskyttar i form av André Kopfinger, Adonis Berisha, Peter Milata och Sumar Almadjed och att herrarna svarade för fyra mål mot ett erkänt skickligt försvar på denna nivå bådar verkligen gott inför framtiden.

Det var också HIK som greppade fatt i taktpinnen per omgående på Laröds IP och med sin passningsorienterade fotboll gav man inte sin motståndare något annat val än att ägna sig åt försvarsspel. Hässleholm spelar en rakare typ av fotboll och är tydliga i sitt omställningsspel, vilket verkligen hade kunnat straffa Hittarps IK om spelarna inte hade varit på alerten men dessa potentiella farligheter avvärjdes skickligt av försvaret.

Istället var det hemmalaget som skulle vaska fram de hetaste chanserna inledningsvis, men det skulle dröja ytterligare till matchminut 20 innan HIF-nollan skulle spräckas. Ett väldigt vackert anfall som i mångt och mycket påminner om hur herrarna vill bedriva fotboll denna säsong. Laget tryckte ner sin motståndare, vann boll högt upp på banan och Jonathan Olsson serverade André Kopfinger, vars löpning var perfekt avvägd, med en läcker lobb. Avslutet i närheten av det bortre krysset var av hög standard och Kopfingers första mål denna säsong var därmed ett faktum.

Jonathan Olsson, som hade en angenäm dag på jobbet, var hjärnan bakom även det andra målet. Efter att laget vunnit boll på egen planhalva hittade man upp till Olsson, som i sin tur transporterade bollen upp på Hässleholms planhalva. Därefter svarade han för ett perfekt instick på en löpande Adonis Berisha, vars avslut i närheten av den främre stolpen var näst intill otagbart.

2-0 till herrarna alltså och därefter hade HIK bud på ytterligare mål, men avslutet smet antingen utanför eller så svarade målvakten i Hässleholm för fina räddningar. tvåmålsledning till herrarna i paus och insatsen gladde faktiskt än mer än själva resultatet.

I paus tryckte Crafoord-Larsen och Staaf på att fortsätta hitta ett lugn i spelet, använda hela spelbredden och ta  löpningar som gör det svårt för Hässleholm att hålla ihop sitt försvar. Dessvärre blev tempot alldeles för lågt samtidigt som våra motståndare svarade för några taktiska förändringar i sitt spel vilket försvårade för oss i början på akt två. Detta föranledde till att vi tappade boll på sårbara delar av planen, vilket gjorde att Hässleholm kunde ställa om och detta är en konstform som laget behärskar.

Deras reducering var också en direkt konsekvens av att laget snappade upp en dålig rensning och vände på spelet med önskvärd tydlighet. Därefter luckrade laget sig igenom och hittade ett avslut i i bortre hörnet som målvakt Bodenäs inte lyckades få händerna på.

2-2 var också genom en omställning och denna gången lyckades förvisso Bodenäs rädda avslutet, men på den efterföljande returen höll sig en HIF-anfallare påpassligt framme och kvitterade matchen. Snopet värre och att HIK tillät Hässleholm att komma tillbaka efter den första halvleken kändes faktiskt onödigt.

Lyckligtvis visade hemmalaget ånyo upp fin karaktär och istället för att lägga sig platt och acceptera situationen så accelererade laget och tog återigen kommande om handlingen. Inhoppande Milata, som gjorde debut för säsongen, var den som gav laget ledningen och målet kom till efter en hörna. Hallberg slog inlägget och Rasmus Ewertzh, som också gjorde säsongsdebut, vann duellen och nickade vidare till Milata som höll sig kylig tätt inpå en framrusande målvakt.

Därefter ägde HIK resten av matchbilden och 4-2 skulle också bli en realitet strax innan domaren blåste av matchen. Denna gång var det pigge Sumar Almadjed som protokollfördes för första gången i Hittarps IK. Jacob Johansson, en spelare vi återkommer till, frispelades och istället för att gå på avslut serverade han Almadjed. Han passade i sin tur bollen vidare in i mål och satte därmed punkt för matchen.

4-2 till Hittarps IK och det kändes skönt värre att gå vinnande ur denna batalj då matchbilden till 80% ägdes av hemmalaget. Kul med fyra olika målskyttar och stora delar av matchen avverkades på ett väldigt belåtet vis. Således finns det många glädjeämnen som vi ämnar förvalta och utveckla, samtidigt som vi måste vara noggranna när det kommer till de dalar som alltid uppstår under en match.

Vi gläds också åt att egna produkten Jacob Johansson, blott 15 år gammal, gjorde seniordebut och svarade för ett ytterst lovande inhopp. Extra roligt att Jacob fick kröna sin pigga insats med en målgivande passning och det ska bli spännande att följa hans fortsatta utveckling som med hårt arbete och samma engagemang kan leda till finfina avtryck även på seniorscenen.

Nästa uppgift denna försäsong spelas mot Österlen, som också tillhör division 2-fotbollen men i samma serie som Hässleholm, och denna drabbning går av stapeln på Norrlyckans IP med avspark 15:15. Då vår C-plan inte är optimal för spel på seniornivå väljer vi att anlägga matchen mot Norrlyckan, men vi hoppas att våra HIK:supportrar väljer att hitta dig och stöttar laget på lördag eftermiddag.