Veckokollen V.7

En ny vintervecka ska avhandlas och i sedvanlig ordning så här års är det full karete runtom hela Laröds IP.

I helgen som nyss avhandlats har stora delar av vår gymnastiksektion varit på Englacupen i Ängelholm. Denna populära och uppskattade tävling är en av vårens stora höjdpunkter för gymnastiken och Hittarps IK hade fem ålderstrupper representerade, i form av GFP:03-05, 08, 09, 10 och 11 där den sistnämnda gjorde historisk tävlingsdebut. Rapporterna från tävlingen talar om en riktigt lyckad helg med många fantastiska prestationer och idel glada miner.

Vi vill passa på att tacka både  arrangören för en lyckad tävling och våra gymnaster samt ledare som återigen visade upp Hittarps IK från sin bästa sida. Tack!

I helgen inträffade en annan historisk händelse utifrån ett HIK-perspektiv då klubben arrangerade en ledarresa till ett resmål i Europa. Detta gjorde vi i samarbete med vår leverantör Puma och flygfarkosten tog oss till den tyska metropolen Dortmund. 22 HIK-ledare hade där en intensiv och händelserik fotbollshelg med rundvandring på väldiga Signal Iduna Park (publikapacitet 82,500), besök på Dortmunds träningsanläggning där ledarna fick bevittna U:17- och U:19-träning, besök på Pumas huvudkontor med näravro från Dortmunds akademiansvarige Lars Ricken, som gav oss en unik inblick i hur en av världens största fotbollsklubbar resonerar kring ungdomsfotboll, samt resans höjdpunkt i form av fotbollsmatchen Dortmund-Hamburg. Däremellan hanns det med en hel del samkväm sinsemellan och av responsen att döma är samtliga ledare väldigt belåtna med detta upplägg.

Tyskland är en fundamental fotbollsnation med över 7,500,000 aktiva utövare. Dortmund har ett publiksnitt på 81,000 och enda anledningen till att arenan inte alltid är fullsatt beror enkom på att bortafansen inte fyller sin sektion om 8,000 platser. Klubben har 55,000 sålda årskort (fler säljer de inte) och kostnaden på dessa är allt från 2,100 SEK till en miljon SEK. De har också en av Europas största klubbshoppar och kommersen som pågick där inne under matchdagen genererar garanterat massiva intäkter för klubben på årlig basis.

Denna helg var det dock fullsatt och vimlet som omgärdade arenan inför matchen, där supportrarna umgicks över färgerna, var verkligen mäktig att bevittna. Denna match var också stadens stora gunstling, Marco Reus stora återkomst efter ett års frånvaro på grund av skada. Han möttes av ett öronbedövande jubel vid namnpresentationen. Matchen nådde aldrig några särskilda spelmässiga höjder men hemmalaget vann och avancerade därmed till en andraplats, efter suveränen Bayern München.

Hittarps IK vill passa på att rikta ett stort tack till alla ledare som närvarade. Vi vill också tacka Puma och Borussia Dormund som så generöst och frikostigt delade med sig av sina respektive verksamheter och det är verkligen få förunnat att få en så initierad bild av så stora varumärken. Vi ser redan fram emot nästa resa!

På hemmaplan händer det verkligen grejer denna vecka, som är den sista innan sportlovet tar vid och lugnet med det. På torsdag har vi vår årliga kick-off för våra fantastiska sponsorer och i år är vi 115 personer som aviserat närvaro, vilket är en fantastisk siffra. Denna gången samlas vi på The Tivoli och utöver Hittarps IK och mingel gästas vi av Volvos VD Kristian Elvefors.

I helgen är våra seniorlag igång och för damerna är det första matchen denna försäsong. Laget reser till Västergård för att mäta krafterna mot Eskilsminne IF och det är alltid speciellt att inleda försäsongsmatchandet. Avspark 12:00 och vi önskar dem stort lycka till med denna uppgift.

På Laröds IP visar våra herrar upp sig och det är Österlen som gästar norra Helsingborg. Den matchen spelas 13:00 och spelas alltså på Laröds IP och inte Norvalla.

Mer om matcherna hittar ni på hemsidan senare i veckan.

Ha en riktigt fin vecka, vi ses på Laröds IP!