Veckokollen V.10

Under lördagen arrangerade Hittarps IK ett av årets största och viktigaste arrangemang då det äntligen var dags för kick-off med våra fantastiska ungdomsledare. Denna aktivitet är alltid en rolig rivstart på året och att samla så stor del av våra fantastiska ledare under samma tak är alltid en massiv, medryckande upplevelse. Även i år var vi hos våra vänner hemma hos Bildeve och det är med belåtna miner som vi summerar årets upplaga.

Över 100 ledare var på plats från tidig lördag morgon och tillsammans hade vi sedan en givande, inspirerande förmiddag med mycket Hittarps IK, som sig bör, men även ett externt inslag som i år gestaltades av Stavros Louca. Stavros, som gjorde sig ett namn genom tv-produktionen klass 9a, höll en ytterst entusiasmerande föreläsning om relationer och prestationer. Hans resultat i skolans värld är minst sagt inspirerande och att få en inblick i hans arbete kan självfallet också överföras till föreningslivet. Vi tackar Stavros för hans insats.

Därefter var det dags för en liten workshop, där gymnastiken gick igenom sin nya gymnastikresa medan fotboll behandlade de nya spelformer som träder i kraft under året. Efter givande diskussioner fortsatte dagen med att HIK, i form av Jörgen och Mattias, presenterade vision 2020. Avslutningsvis var det dags för lunch innan årets give away delades ut.

Vi vill passa på att tacka alla fantastiska ledare som förgyllde denna lördag, vi hoppas att samtliga som lämnade Bildeves lokaler på Berga kände sig berikade och laddade med ny energi inför resten av året. Vi vill också rikta ett innerligt tack till Bildeve som så frikostigt försåg oss med delar av sin hall, alltid lika uppskattat.

I övrigt var det fullt blås i samtliga HIK-rör denna helg, med ungdomsmatcher såväl som seniormatcher.

Herrarna tvingades ställa in sin match mot Österlen som skulle spelats på söndagen, men med hjälp av yngre förmågor fick laget till en ny träningsmatch under lördagen. Fortuna FF, med Rydebäck som främsta bas, bjöd in Norrlaget och det visade sig bli en frejdig match med många HIK-mål. Fortuna är ett lag på framfart, och lyckades bland avancera till division fyra under fjolåret. Inför denna historiska företeelse har laget kraftsamlat och lockat till sig meriterade spelare. Bland annat i form av Niclas Hermansson, med otaliga matcher på högre nivå, och vår egen HIK-ikon, Felix Erlanson. Detta gör laget, trots att man är nykomling, till en aspirant om de mer framskjutna placeringarna i en serie som på förhand ser hyperintressant ut.

Mot Hittarps IK vägde man dock lite tunt, vilket inte är så konstigt då det skiljer två divisioner lagen emellan, och våra herrar kunde resa norröver efter matchen med en skön 5-0-seger i bagaget. Stort spelövertag och en hel del granna mål, som producerades av fem olika målskyttar. Peter Milata, Vlado Zlojoutro, Kyle Labord, Sumar Almadjed och Albin Lilius svarade för dessa. Den sistnämnda gjorde dessutom debut i A-laget, härligt att sätta avtryck på direkten, och med fortsatt hårt arbete kommer våra yngre förmågor fortsätta att visa framfötterna i seniorernas omklädningsrum.

Under söndagen var det damernas tur, i DM mot Billesholms IK, och även denna drabbning slutade i angenämt målkalas för Hittarps IK. Spelövertaget denna match tokdominerades av HIK, och Billeholm hade inte mycket att sätta emot när damerna växlade upp tempot. Matchen slutade också 5-0 men var i underkant, med rätt skärpa i avsluten hade segersiffrorna varit mycket större. I och med segern har laget tagit ett starkt grepp om gruppen, som dessvärre präglats av många W.O-matcher, och avancemanget är nu nära förestående.

Målen tillskrevs Lina Larsson 2, Hanna Jönsson, Mia Westerblad och Lotten Crafoord-Larsen. Årets damupplaga är en bred historia och det känns betryggande att så många av truppens spelare har goda förmågor framför mål. Att dessutom hålla nollan känns så klart också glädjande.

Härnäst väntar ny match i DM, hemma mot Klippan/Kvidinge, och den matchen spelas på onsdag med avspark 19:00. På söndag resor laget sedan till betydligt sydligare breddgrader, nämligen södra Spanien och Malaga, för att där finputsa på formen inför säsongen som närmar sig i raketfart.

Även för herrarna vankas det seriematch, denna gång gästas vi av Torns IF. Lundalaget spelar numera i divison 1 så det blir en tuff men inspirerande nöt att knäcka. Matchen spelas på lördag, avspark 12:00.

Vår-boxarna fortsätter att tickas i för fullt. Vasaloppet är en sådan aktivitet som innebär att våren närmar sig, och vi hoppas att alla med HIK-bakgrund som genomfört denna klassiker reste hem till norra Helsingborg nöjda med sin insats. I morgon drar dessutom HIK+ igång igen, och det om något är ett tecken på att ljusare, mer behagliga tider är i annalkande.

Avslutningsvis vill vi rikta en tanke till Davide Astori, Fiorentinas lagkapten som tragiskt gick bort i sömnen under natten till söndagen. Ofattbart ledsamma nyheter och även fast vi verkar i olika delar av fotbollssfären så tillhör vi ändå samma familj, och ingen ska behöva gå ett sådant öde tillmötes.