Inför Klippan/Kvidinge

Matcherna avlöser varandra i rapp takt för tillfället och redan i kväll är det dags för damerna att sätta tänderna i en ny DM-historia. Denna gång är det Klippan/Kvidinge som står på andra sidan och matchen utspelas hemma på Laröds IP med avspark 19:00.

Klippan/Kvidinges äventyr i DM slutade olyckligt då laget tvingades lämna W.O i helgens match mot Västra Karup, och laget står således på noll poäng efter en ”spelad” omgång. I övrigt är det en ny bekantskap som stiftas under kvällen, och vad vi kan erinra oss om har vi aldrig ställts mot denna konstellationen tidigare. Laget är en sammanslagning av två klassiska klubbar från norra Skånes skogar och seriespelsmässigt spelar laget i trean denna säsong. Under fjolåret svarade laget för en aktningsvärd insats och hade häng på förstaplatsen hela vägen in i mål. Dessvärre, för lagets vidkommande, kunde man till sist inte rå på seriesegrande Furulund, och slutade således på tabellens andraplacering.

Surt så klart med fundamentet är iaf lagt och ambitionen är så klart att fortsätta bygga vidare på förra årets prestation. Framåt producerade Klippan/Kvidinge storstilat och gjorde klart flest mål av samtliga lag i serien. Elin Martinsson heter laget mest notoriska målskytt och hennes 22 mål är så klart imponerande. Att Elin återfinns i lagbygget även denna säsong är så klart en väldig trygghet, samtidigt som hon utgör ett reellt hot för Hittarps IK under kvällen och det gäller för vårt normalt sett ramstarka försvar att konsekvent mota hennes försök i lagets straffområde.

Även Nellie Åkesson och Sara Jonasson är två reella hot framåt som vi också har i beaktande inför kvällens match.

För damernas del är matchen aningen nyckfull. Laget reser nämligen till Spanien på träningsläger i helgen och det finns så klart därmed en risk att lagets mentala tillstånd redan befinner sig på mer sydliga breddgrader. Speciellt i en match där Hittarps IK är favorit, men samtidigt innehåller truppen många rutinerade spelare som vet vad som förväntas av dem och vi hoppas att de lyckas dra med sig övriga i laget ikväll.

Avspark 19:00 på konstgräset, varmt välkomna upp på fotboll som värmer i kylan.