Inför Torns IF – Herr

Den sjätte försäsongsmatchen stundar och efter lite mer beskedligt motstånd under föregående helg är det nu dags att växla upp riktigt ordentligt. HIK gästas nämligen av Torns IF, hemmahörandes i utkanterna av studentstaden Lund, och för Hittarps IK:s del väntar av allt att döma en riktigt tuff match som i många avseenden kommer utsöndra viktiga signaler väl värda att fånga upp inför den seriestart som nu närmar sig med väldiga kliv.

Torns IF hade en hejdundrande fjolårssäsong som slutade i mäkta imponerande serieseger, i en serie som är erkänt svårbemästrad. Laget från Stångby IP visade dock prov på väldiga färdigheter och efter 26 spelade omgångar innehöll förlustkolumnen blott två nederlag, vilket så klart tydligt påtalar att Torns IF är ett svårslaget lag som sällan viker ner sig. I de andra två staplarna hittar vi 17 segrar och 7 kryss. De med matematiska färdigheter kan då lista ut att laget kammade hem 58 poäng, vilket med god marginal räckte till serieseger. Att stora rivalen Lunds BK var seriens stora utmanare gladde säkerligen lite extra, som sig bör. Lund lyckades dock ta sig till ettan via kval vilket innebär att slaget om Lund fortsätter även denna säsong.

Tillbaka till den orangea delen av Skånes tredje största stad och när vi grottar ner oss i statistiken inser vi omgående att lagets försvarsspel var en stor faktor till lagets framgångar under 2017. Endast 25 insläppta mål är respektingivande, men även framåt finns det gott om kvalitet. 56 mål framåt är imponerande siffror och av dessa svarade André Johansson för 14 pytsar medan Patrik Östlund gjorde 12. Två hårt arbetande, ständigt slitande anfallare med god känsla innanför straffområdets kritade linjer.

Inför äventyret i division 1 har laget mobiliserat om och med det har en del nya ansikten anslutit. För HIK:s vidkommande är ett av dem alldeles extra bekant, nämligen tidigare HIK-spelaren Omar Hamid. Hittarps IK plockade upp en vingskjuten Omar inför säsong 2016 och därefter hade den lille trollkarlen två säsonger på Laröds IP. Numera är han alltså en del av Torns inventarier, men det ska bli kul att hälsa honom välkommen till Laröds IP igen under lördagen.

För HIK:s del är det nu alltså sjätte matchen denna förberedande del av året, och därefter väntar ytterligare två drabbningar innan seriepremiären äntligen tar vid. Det drar alltså ihop sig och med så pass bred trupp är det viktigt att spelarna fortsätter visa samma fina takter som tidigare, att ta en plats i Hittarps IK:s startelva 2018 ska vara tuff med så pass slagkraftig trupp.

Matchen startar 12:00 på Laröds IP, ni är alla varmt välkomna!