Inför premiären – Dam

Äntligen är det dags för våra damer att göra entré i årets seriespel, och denna alltid lika speciella händelser går i år av stapeln hemma på alltid lika underbara Laröds IP. På söndag gästas vi nämligen av nordskånska Röke IF och efter en lång försäsong ska det bli utomordentligt skönt att spela matcher om poäng.

Röke IF är en klubb vi har rätt bra koll på sedan tidigare, inte minst då lagen tillhörde samma serie under 2017. Ett hårt arbetande, fysiskt lag som i princip aldrig gör en dålig insats. Emellanåt kanske man kan sakna viss kreativitet framåt, men ofta kompenseras denna brist med väldig inställning och och hårt slit. Det krävs således att våra damer vinner duellspelet och därefter fortsätter visa samma fina offensiva tendenser som man gjort under försäsongen.

Hittarp är dock medvetna om vad som krävs för att besegra Röke, vilket laget lyckades med två gånger under förra säsongen. 3-0 på en sjaskig plan i Röke följdes upp av 3-1 hemma på IP. Det är dock ett nytt Röke vi mäter krafterna mot på söndag och vårt ambitiösa damlag måste fortsätta lägga ner hårt och uppoffrande arbete.

Förra årets två mest offensiva vapen, Sandra Malm och Anna Kjerstensson, återfinns även i årets trupp och då dessa spelare svarade för över 50% av lagets mål under 2017 är det viktigt att de inte ges för mycket utrymme. Kan vi kväva deras påverkan är mycket vunnet.

För HIK:s del är det med stor entusiasm vi kliver in i årets serie. Firma Kiander/Wickander har en stark försäsong i ryggen och nyförvärven som anslutit inför året har acklimatiserat sig på ett väldigt bra vis. Det ska bli ytterst välkommet att sparka igång igen, vintersäsongen är en pina, och vi hoppas verkligen att laget kan sätta sig i respekt redan från omgång 1. Kapaciteten som truppen besitter är skyhög och det gäller därför att vara extra noggrann med detaljerna så att ingenting lämnas åt slumpen.

Avspark 13:00 på söndag, på konstgräset då A-planen fortfarande är avstängd.

Vi hoppas att många HIK:are sluter upp och stöttar laget i denna härliga drabbning, självfallet är det fri entré på samtliga matcher uppe på Laröds IP!