Inför Ullared – Herr

Herrarna gav sig själva en utomordentlig start på serien då BK Olympic trycktes långt ner i mockasinerna. Hela 6-1 till våra herrar, matchens innehåll kan ni läsa om på hemsidan, och laget reste hem från södra Malmö med tre bergsäkra pinnar i bagaget.

Den matchen tillhör numera det förflutna, laget har mobiliserat om och har nu istället siktet inställt på lördagens drabbning. Veckans träningar har fortsatt i samma höga tempo som under tidigare på säsongen och årets upplaga består till stora delar av spelare med stark drivkraft att komma så väl förberedda som möjligt till varje match, oavsett tävling och motstånd.

På lördag är det äntligen dags att spela om poäng hemma på Laröds IP, och årets första seriemotståndare heter Ullareds IK. Ett lag vi har rätt bra koll på då bägge lagen tillhörde samma serie under fjolåret och vi är väl medvetna om att det krävs en ny gedigen insats om laget ska mäkta med att fortsätta rida vidare på trepoängsvågen. UIK, eller ”Inlandets stolthet” som man väljer att kalla sig, är ett hårt arbetande kollektiv som dessutom är kryddat med ett gäng duktiga individualister som HIK måste ha uppsikt med.

Just fjolåret var en rätt motig säsong i stora penseldrag men slutade ändå med förnyat kontrakt och Ullared behöll sin existens i tvåan med rätt bred marginal ner till den absoluta botten. Inför säsongen har man ömsat en del skinn och på minuskontot svider så klart förlusten av förra årets stora målskytt, Alexander Johansson. Hans 12 mål måste så klart ersättas och det finns säkerligen någon i årets trupp som är redo att fylla Tvååker-förvärvets dojor.

Herrarna tog sex poäng av sex möjliga mot Ullared under 2017, 3-1 i Ullared och 2-0 hemma på Laröds IP. Hemmamatchen gick av stapeln under HIK-dagen och är så klart ett gott minne för alla HIK:are.

Ullared fick en tuff start på årets serie och hemmamatchen, som spelades på konstgräs, i derbyt mot Varbergs GIF slutade med bitter förlust. 2-0 till gästerna och det är således ett revanschsuget gäng som reser till norra Helsingborg på lördag. För herrarnas vidkommande är det viktigt att omfamna uppgiften med stor ödmjukhet och då årets trupp är av bred karaktär finns det inte utrymme att slappna av. Därför hoppas vi på en liknande insats som den i lördags samt att laget är väl införstådda i det inte finns några enkla matcher i årets serie.

Matchen spelas på konstgräset, A-plan är fortfarande inte i speldugligt skick, och vi hoppas självfallet på samma fina uppslutning som under vinterns alla matcher. Avspark 13:00 och självfallet är det fri entré som gäller på Laröds IP:s samtliga matcher.