Alltid fri entré på Laröds IP

Hittarps IK har ett väldigt öppet förhållningssätt beträffande Laröds IP, vår dagliga syresättare i norra Helsingborg. Vi vill vara den naturliga, självklara mötesplatsen för alla med intresse i Helsingborgs norra nejder. Vi vill också att våra barn och ungdomar betraktar Laröds IP som en ständig möjlighet för aktivering så fort tillfälle ges. Grindarna är öppna och spontanidrott kan således tillämpas så fort andan faller på. Att IP hushåller med möjlighet till idrottande är lika naturligt som gräs på en fotbollsplan och detta är ett tillstånd vi verkligen vill förmedla vidare till alla i vårt upptagningsområde.

En förlängning av denna inkluderande inställning är hur vi resonerar runt våra seniormatcher. Både våra damer och herrar är ambassadörer för Hittarps IK och idoler för våra yngre utövare. Detta är ett privilegium och ett viktigt moment i rollen som seniorspelare för Kamratklubben på norr. Uppe på IP måste våra spelare ta sig tid när de yngre pockar på uppmärksamheten. Oftast handlar det om sunt bondförnuft, att vara trevlig, positiv och nyfiken, men våra spelare är också involverade i våra arrangemang och ställer gladeligen upp på exempelvis kalas om så önskas. Våra spelare är inte bara lokalt förankrade idoler, de är också skönspelande symboler för Hittarps IK och norra Helsingborg. Vid varje tillfälle spelarna kliver in innanför de kritade linjerna med matchtröjan på så har de norra Helsingborgs väldiga kraft i ryggen.

Näringslivet skriver under på klubbens värderingar, ett helt hav av barn och ungdomar bär vårt inkluderande klubbmärke med stor entusiasm och mer eller mindre alla bosatta i vårt upptagningsområde antingen har eller har haft en stark och tät relation med Hittarps IK. Tillsammans utgör vi norra Helsingborgs största samhällskraft.

Därför är det också självklart för oss att inte belägga våra seniormatcher med entréavgift, då ett sådant förfarande enligt vår mening bidrar till att skapa en motsägelsefull agenda. Alla intresserade, oavsett ålder och lagtillhörighet, ska betrakta Laröds IP som en potentiell mötesplats med fotbollen som gemensam nämnare. Våra spelare ska känna att nära och kära, vänner och ovänner, alla har de möjlighet att närvara på matcherna utan att behöva betala för det.

Utöver att våra seniorlag spelar en attraktiv, iögonfallande fotboll är våra matcher alltid en angenäm, trivsam upplevelse och en perfekt plattform för alla som vill bekanta sig ytterligare med hjärtat av norra Helsingborg. På Laröds IP är garden alltid nere.

Däremot uppmuntrar vi gladeligen till att lägga pengar i kiosken, med ett utbud hemmahörandes i betydligt högre serier, då dessa pengar gynnar våra ungdomslag. I år är det flickor och pojkar födda 2005-grupperna som hanterar kiosken och samtliga intäkter tillfaller deras lagkassa, vilket kommer vara dem till gagn när ett Gothia Cup-äventyr stundar.

Vi vill också att våra medlemmar, men också alla med hjärta i vårt upptagningsområde, känner ansvarstagande för vår idrottsplats och inte tar den för givet. Det är vi tillsammans som gör Laröds IP till en inkluderande mötesplats och det arbetet får vi aldrig göra avkall på.

Vi hälsar er varmt välkomna till Laröds IP den kommande säsongen!