Veckokollen V.17 – Högdramatiskt på IP

Hittarps IK kan stapla ytterligare en händelserik, intensiv och glädjande helg till den digra högen och vi kan med entusiasm kungöra att våra bägge seniorlag inlett säsongen på bästa vis med idel segrar. Båda lagen kommer självfallet att föräras med egna referat på hemsidan men dubbla segrar, vi älskar sexpoängshelger, och gott gry i bägge omklädningsrummet bådar naturligtvis gott.

Herrarnas omgång kommer gå till historien som den mest dramatiska, händelserika, osannolika match som någonsin utspelats på Laröds IP. Kanske till och med i Sverige. Trots tre straffar emot laget, Husse räddar samtliga, och två man utvisade i över 30 minuter är det Hittarps IK som avgör på matchens sista anfall. Johan Wester, mittbacken, agerar anfallare, vänder upp sin försvarare och avslutar kliniskt i målvaktens främre hörn. Sjövilda scener utspelas därefter och vi återkommer som sagt med en mer utförlig summering på hemsidan senare.

För damernas del, som har höga ambitioner med säsongen, var det viktigt värre att få inleda med en stabil seger i premiären. Röke är ett nytt lag i år, med en del nya spelare i truppen, och att kunna avfärda dem relativt enkelt är en minst sagt imponerande bedrift. 4-1 och fyra olika målskyttar är också ett starkt kvitto på att det ryms många offensiva krafter i laget och det ska bli spännande värre att följa detta gäng framöver.

För herrarnas del väntar ny bortamatch, på lördag och då är det dags för laget att resa norröver för första gången denna säsong. I riktning mot Halland för match mot Vinbergs IF. Avspark 14:00 på Vinåvallen.

Även damerna ska representera laget utanför kommungränsen men slipper att resa särskilt långt denna gång. Kranskommunen Landskrona hägrar och IK Wormo svarar för motståndet. Matchen spelas redan på fredag, avspark 18:30 på Exercisfältet.

I helgen hade vi vår första lördagsfotboll, där bland annat vår nytillkomna F&P:13-grupp gjorde sin historiska förstaträning, och trots att gräsplanerna stängts av på grund av den karga vintern så präglades Laröds IP av en varm inramning i den efterlängtade vårsolen. Dessutom är nu samtliga ungdomslag igång med sin respektive serier och att vår idrottsplats befolkas med våra egna lag, som är 40 till antalet, men också spelare från andra serier är ett fantastiskt trevligt faktum.

Vi vill än en gång uppmuntra alla att nyttja kiosken, som i år hanteras av flickor och pojkar födda 2005 och samtliga intäkter tillfaller alltså lagens respektive kassor och är ett stort och välkommet tillskott då lagens kommande Gothia-äventyr hägrar.

I helgen som nyss passerat arrangerades den årliga resan med och för HIK-familjen. Detta år gick flygkosan till Spaniens skafferi, kustpärlan San Sebastian beläget i norra Spanien med näsan ut mot Atlanten. Rapporterna viskar om tre intensiva dagar med mycket mat, sociala interaktioner och glad stämning. Precis som vi vill ha det och marknadsrådet planerar redan nu vilket som blir 2019 års resmål.

Nu blickar vi framåt mot en ny händelserik HIK-vecka med träningar, matcher och en rad andra aktiviteter. Bland annat är det dags för lunch med HIK-familjen, som denna gång är förlagd på alltid lika natursköna Sofiero Slott.

Med det hälsar vi er varmt välkomna till en ny vecka, vi ses på Laröds IP!