Inför Rosengård – Herr

Serieomgångarna avlöser varandra i rapp takt och till helgen väntar herrarnas fjärde match denna säsong. Denna äger rum på Laröds IP och äntligen är det dags för laget att beträda A-planen, som nu anses vara i spelbart skick. Att HIK är starka hemma i norra Helsingborg råder det inga som helst tvivel om, vilket matchen mot Ullared också tydligt påvisade, och vi hoppas att man kan fortsätta mota sina kombattanter på samma framgångsrika manér.

På lördag väntar dock en riktigt tuff uppgift då FC Rosengård gästar våra nejder, och det krävs en ny solid prestation om samtliga poäng ska ticka in på HIK-kontot efter matchen.

Rosengård är en ny bekantskap för Hittarps IK:s vidkommande, vilket alltid är trevligt, och det ska således bli väldigt intressant att mäta sina krafter mot detta lag med Malmö som hemmabas. Föreningen har stora ambitioner, inte minst på damsidan där det framgångsrika representationslaget inte behöver någon större representation, men även i herrarnas omklädningsrum drömmer man stort och drivkraften är så klart att göra damernas sällskap i den alltid lika attraktiva elitsalongen. Förvisso råkade laget ut för en motgång under fjolåret, då man inte orkade hålla sig kvar i division 1, och det är ett nyömsat FCR som nu åter siktar uppåt.

Bland mycket annat har laget en ny huvudtränare, i form av David Roufpanah, som man hämtade från Värnamo inför säsongen. En herre som besitter en rejäl portion erfarenhet från högre divisioner och därmed samlat på sig värdefulla insikter om vad som krävs för att etablera sig på högre nivåer. Även i spelartruppen har omsättningen varit rätt hög och en hel drös intressanta spelare har valt att ansluta inför säsongen. Inte minst den kompromisslöse anfallaren Linus Olsson, som faktiskt höll igång med HIK under vintern, och hans välutvecklade målsinne behöver herrarnas försvar fortsätta i samma konsoliderade anda som föregående omgångar.

I övrigt kännetecknas lagets taktik av en teknisk, spelförande fotboll med varierat passningsspel. En filosofi som graviterat mot vår egen och det väldigt mycket som talar för en rätt underhållande match på lördag.

Rosengård har haft en klart godkänd inledning på serien och deras fem poäng på tre matcher innebär att laget är fortsatt obesegrade. Lika-matchen i premiären mot IFK Malmö följdes upp med stabil bortaseger mot Varbergs GIF innan laget åter kryssade, denna gång mot Ullared hemma på Rosengårds IP. En match som slutade 1-1 efter sen FCR-kvittering av ovan nämnde Olsson.

Hittarps IK går in i laget med god självkänsla och trots att laget inte lyckades få med sig samtliga pinnar hem från Vinberg så rullande man ur Halland med fortsatt gott gry. Hållen nolla och en hel del spännande intentioner som kan förädlas ordentligt nu när planerna bli bättre och möjligheterna större.

Nya förutsättningar på lördag och Laröds IP öppnar upp portarna för en spännande serieomgång mellan två offensivt viktade lag. Avspark 13:00 och naturligtvis är det fri entré som gäller!