Storseger mot Centern – Dam

HIK dam plöjer vidare likt en kompromisslös traktor och laget inledning är verkligen uppseendeväckande stark. Fem segrar av fem möjliga med målskillnaden 28-5 är så klart en tydlig signal om att få, om ens någon, av seriens motståndare besitter förmåga att störa HIK-maskinen. Lördagens match, hemma på Laröds IP, var en ny styrkedemonstration och IF Centern tvingades resa hem till Halland med en storförlust i bagaget, efter en rejäl fotbollslektion signerad Hittarps IK.

Matchen slutade hela 10-2(!!!!!) och publiken fick avnjuta ett målfyrverkeri av sällan skådat slag. Laget visade upp stora delar av sitt breda register och Centern hade vare sig kraft eller kunskap att stå emot. Den första halvleken var ändå relativt jämn och HIK gick in i pausvilan med en 3-1-ledning. I akt två var den kvalitativa skillnaden desto större och när HIK hänsynslöst trummade på blev siffrorna också anmärkningsvärt stora.

Damerna gav sig själva en riktig rivstart när Mell Karlsson efter blott två minuter gav hemmalaget ledningen. När Matilda Grönlund, i den 18:e matchminuten, utökade ledningen kändes matchen rätt avgjord. Centern skulle dock sprattla till och laget lyckades ta tillvara på en fast situation, en hörna som gick direkt i mål, och gav därmed matchen lite liv igen. I den 33:e matchminuten släckte dock Isabel Aguilar gästernas hopp till fullo.

I pausvilan måste damerna ha inmundigat någon typ av superdryck och den urkraft som laget uppvisade i andra halvlek saknade lördagens motståndare förmåga att bekämpa på ett lyckosamt vis. 4-1 Mell, 5-1 Isa, 6-1 Matilda, 7-1 Hanna Jönsson, 8-1 Emilia Jönsson, 9-1 Mell, 9-2, och Olivia Halling fastställde slutresultatet denna målglada eftermiddag genom att göra 10-2.

Samtliga mål hade sina positiva förtecken men visst måste vi lyfta fram Hanna Jönssons balja lite extra. Efter en hörnvariant tryckte hon till från sin position strax utanför straffområden. Bollen borrade sig upp i bortre krysset och vilda glädjescener utspelades därefter. Ett förtjusande vackert mål. Även Emilia Jönssons mål, en hörna som hon skruvade direkt i mål, förtjänar ett extra omnämnande.

Matchen slutade alltså 10-2 till Hittarps IK och lagets väldiga anstormning genom serien fortsätter således.

För damernas vidkommande finns det inget utrymme för vila då laget beger sig in i vecka med dubbla seriematcher. Bägge matcherna är dessutom av derbykaraktär och det ska bli både spännande och intressant att följa laget den kommande perioden. På onsdag vankas det DM-match då laget reser strax öster om Landskrona för tuff batalj, mot Dösjöbro IF. På lördag är det sedan dags för nästa hemmamatch då Glumslövs FF tar sig till norra Helsingborg.

Avspark 19:00 på onsdag och 13:00 på lördag.

Värt att notera:

Årets första hattrick är ett faktum och Mell Karlsson är den första som tar på sig de åtråvärda hatten denna säsong. Vi gratulerar henne till denna alltid lika imponerande bedrift.

Strax bakom hade både Isa och Matilda möjlighet att slå följe med Mell men bägge fick nöja sig med två mål vardera.

Isas två mål innebär att hon seglat högst upp i skytteligaledningen, som hon förvisso delar med tre andra spelare. Det ska dock nämnas att övriga spelat mot Stattena, som varit frikostiga med mål denna säsong.

Just Stattena har haft det motigt värre denna säsong och att laget lämnade w.o den senaste matchen är så klart väldigt tråkigt. Återstår att se huruvida detta var ett undantagsfall eller inte.

Glumslöv, nästa seriemotståndare, skulle mött just Stattena men då matchen ställdes in fick ladda batterierna denna helg och är säkerligen utvilade till lördagens omgång.

Beträffande onsdagens motståndare, Dösjöbro som hör hemma i division 1 till vardags gick det desto tuffare denna helg. Laget förlorade hemma mot Borgeby med 1-4.

Herrarnas speaker, Tony Mahr vikarierade i ordinarie speaker Michael Pålssons frånvaro. I sedvanlig gjorde han, liksom Miche, en strålande insats och förhöjde verkligen inramningen på Laröds IP.