Veckokollen V.20

Alla HIK-helger är förvisso fantastiska men vissa sticker ändå ut ifrån mängden, och en sådan hade vi verkligen förmånen att få uppleva under det gångna veckoslutet. I högsommarväder avlöste de lyckade aktiviteterna varandra och att vara en del av Laröds IP i dessa stunder är verkligen en överväldigande upplevelse.

Vi rivstartade under torsdagen, med Friends Cup som är vår turnering för de allra minsta små stjärnskotten. I år var det flickor och pojkar födda 2011-2012 som gav möjlighet att visa upp sig och för majoriteten av dessa var det första gången med matchtröjan på. En på alla vis speciell upplevelse, och att bevittna hur de allra minsta i fotbollsspektret stormar fram så renhjärtat är alltid en nyttig och oerhört värdefull insikt.

Vi hade i år den stora glädjen att gästas av Eskils, Fortuna, Kullavägen, Råå samt Viken och tillsammans med HIK deltog hela 16 lag i årets upplaga. Inför storpublik på B-plan skapades en kamratlig atmosfär och i sedvanlig ordning avslutades turneringen med medaljutdelning, som i år roddades av Hittarps IK:s eminenta damlag. Summa summarum betraktar vi denna förmiddag som riktigt lyckad och vi vill passa på att rikta ett stort och innerligt tack till alla som var på plats och förgyllde Friends Cup. Vi vill också tacka Swedbank, vår samarbetspartner, som hjälper oss att skapa en så härlig atmosfär.

Direkt efter Friends Cup var det dags för nästa stora höjdpunkt, då herrarna tog emot stadskollegan Högaborgs BK. Denna match avhandlas på hemsidan men inför fullsatta läktare visade HIK ordentlig slagstyrka och vann med kassaskåpssäkra 3-1, efter mål av André Kopfinger X 2 samt Mattias Hallberg. Mer om den matchen återfinns på hemsidan.

Helgen var en enda stor källa till glädje och med solen fullt påslagen uppe på himlavalvet var det svårt att inte njuta för fullt. Lördagsfotboll, träningar, matcher och ny seniormatch stod på agendan och samtliga aktiviteter gick i HIK:s favör. I dammatchen var det ett helt Öresund mellan lagen rent kvalitetsmässigt och HIK gick vinnande ur matchen med förkrossande 10-2. Även denna match går det att läsa om på hemsidan.

För damernas del vankas det dubbla matcher denna vecka:

Ons 16/5 – Dösjöbro IF – HIK Dam (DM, 19:00)

Lör 19/5 – HIK Dam – Glumslövs FF (Omgång VI, 13:00)

Även Herrarna har två matcher denna vecka:

Tis 15/5 – HIK Herr – Södra Sandby (DM, 19:00)

Lör 19/5 – Sävedalens IF – HIK Herr (Omgång XII, 13:30)

Mer om dessa fyra matcher återfinns på hemsidan senare i veckan!

På torsdag får HIK finbesök då en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna gästar norra Helsingborg. Caroline Seger, mittfältsdirigenten från sundets pärla, tar sig då till IP för att hålla ett träningspass med våra två U-lag. Denna träning avslutas med en halvtimmes föreläsning där Caroline berättar om alla sina insamlade erfarenheter samt öppnar upp för lite frågor. Träningen börjar 19:00 och det är fritt fram för våra yngre lag att titta på, så klart!

I övrigt är detta en mer normal vecka jämfört med de två som nyss avverkats, fri från röda dagar, men det finns gott om glädjeämnen även i denna. Utöver ovan nämnda matcher samt Caroline Segers närvaro är det mängder med träningar och matcher som ska rivas igenom. Dessutom är det HIK+ samt styrelsemöte, och Laröds IP fortsätter att en stor samhällskraft i norra Helsingborg.

En av våra viktigaste framgångsfaktorer i Hittarps IK är rätt utbildade ledare, vilket vi anser vara en grundkomponent för att kunna fortsätta erbjuda roliga och ändamålsenliga träningar. Våra fantastiska ledare har en bred aptit för ytterligare inlärning och till höst anordnar vi både en diplom B- samt en diplom C-kurs. Vi är så tacksamma för den support som våra språkrör dagligen bistår med och vågar påstå att engagemanget som genomsyrar Hittarps IK är smått unikt.

I sedvanlig ordning arrangerar Hittarps IK Helsingborgs största fotbollsskola av sitt slag, och i år hälsar vi flickor och pojkar födda 2005-2010 varmt välkomna till Laröds IP i dagarna fyra under midsommarveckan. Redan nu trillar anmälningarna in i strid ström och för ytterligare info om årets fotbollsskola hänvisar vi till Mattias (mattias.hallberg@hittarpsik.se) eller Rasmus (rasmus.leijon@hittarpsik.se) på sportkontoret.

Med det hälsar vi er varmt välkomna till en ny skön HIK-vecka, vi syns på Laröds IP!