Inför Södra Sandby – Herr

Redan i kväll vankas det ny match på Laröds IP för herrarnas vidkommande då laget beger sig in i det prestigefulla DM-slutspelet. Det är den tredje slutspelsomgången som står på agendan och för motståndet svarar Södra Sandby IF, hemmahörandes i trakterna rakt öster om Lund. Matchen spelas alltså på IP, avspark 19:00.

I serielunken tillhör Södra Sandby division 4 Östra Skåne och laget har inlett säsongen med imponerande siffror. Efter sex avverkade omgångar står laget på fem segrar och ett kryss, vilket innebär serieledning. Senast gjorde laget upp i en regelrätt, om än tidig, seriefinal mot favoriten Simrishamn. En match Södra Sandby genomförde närmast exemplariskt och laget kunde vinna med övertygande 3-0.

Laget har dessutom redan spelat en DM-omgång, mot Croatia från Helsingborg, och laget kunde relativt enkelt avancera till nästa omgång. Den matchen slutade 5-2 till Södra Sandby.

Det är således ett kompetent motstånd som reser till norra Helsingborg denna tisdagskväll och det krävs en ny kraftansträngning för herrarnas del om nya segrar ska kunna realiseras. Att ställas inför motstånd som dagligdags tillhör en lägre serie är alltid förenat med viss oro för underskattning, men vi hoppas att HIK är inställda på en tuff uppgift och därefter fortsätter på den inslagna väg som varit så framgångsrik denna säsong.

Under Södra Sandbys sex matcher har laget protokollförts 14 gånger samtidigt som endast tre mål försakats i egen bur. Det är alltså ett lag med gott om offensiva såväl som defensiva kvaliteter och framåt har den notoriske målskytten Carl Jönsson haft en strålande inledning på säsongen. Hans sex noteringar gör honom till lagets mest framträdande målskytt och HIK-försvaret måste hålla honom under strikt uppsikt.

Just DM är en turnering vi värderar högt, det är trots allt fönstret mot Europa, och att kvalificera sig för Svenska Cupen är ett delmål varje säsong. Därför kommer Hittarps IK till kvällens match med stor målmedvetenhet samtidigt som vi känner stor ödmjukhet inför uppgiften.

Matchen startar som sagt 19:00 och vi hälsar publik, motståndare och domare varmt välkomna till kvällens match!