Inför Dösjöbro – Dam

I kväll beger sig vårt damlag verkligen in i hetluften då årets tredje DM-match går av stapeln. Kvalificerat motstånd hägrar då Dösjöbro IF öppnar upp grindarna till Dösjöbro IP ikväll. Ett motstånd vi har bra koll på, inte minst då lagen möttes i genrepet, och vi förväntar oss en tuff och underhållande batalj. Det krävs en gedigen prestation för att vidareavancemang ska vara möjligt men vår tilltro till laget är stor och förhoppningarna likaså.

”Dösjan” är nykomling i ettan och laget har haft en godkänd start på säsongen med fem poäng på fem spelade matcher. Detta innebär att laget för tillfället positionerat sig på rätt sida nedflyttningsstrecket, men så fort man fått snurr på anfallsspelet ser framtidsutsikterna betydligt bättre ut. Med tanke på att laget svarade för smått otroligt 114 mål under 2017, förvisso i division 2 men ändå, så är vi rätt övertygade om att de offensiva kvaliteterna är tillräckliga för att kunna hävda sig på nivån.

Senast förlorade laget mot seriesuveränen Borgeby IF. 4-1 till gästande Borgeby och av de mer presumtiva målskyttarna är det endast Julia Lennartsson som presenterat sitt målskytte inledningsvis.

Våra damer stormar verkligen fram genom årets seriespel men nu väntar ett betydligt tuffare motstånd och det ska bli intressant värre att mäta krafterna med ett lag hemmahörandes i en högre division. Vi hoppas att laget lyckas fortsätta ta kommando och att matchens präglas av HIK:s stora anfallslysta. DM är en turnering som vi alltid vill gå långt i, och laget reser söderöver fast beslutsamma om att fortsätta vara en deltagande aktör.

Vi betraktar matchen som en nyttig värdemätare och vi hoppas att laget kan upprepa helgens solida insats för att därmed ge sig själva ny spännande information att bearbeta inför framtiden.

Matchen spelas på Dösjöbro IP, avspark 19:00!