Inför Kvibille – Dam

Damernas framfart bara fortsätter och på söndag har laget möjlighet att säkra sin tionde raka seger i serien. En enastående bedrift som verkligen förtjänar omvärldens hyllningar. Än återstår dock ytterligare en omgång innan en sådan skalp blir en realitet och det krävs full fokus från samtliga i laget, precis som vanligt.

För motståndet svarar Kvibille IF, med Hallands mylla runt fötterna till vardags. En förening vi tampades med och mot även 2017 och kännedomen får därmed anses vara rätt stor. KIF har inlett säsongen lite knackigt, tre segrar och fem förluster, men har ett spel som innebär att de bör kunna blicka uppåt i tabellen framöver.

Det offensiva spelet handlar mycket om två spelare, vid namn Emilia Johansson och Evelina Brag. Dessa tjejer sitter på samtliga verktyg i lagets offensiva verktygslåda och har svarat för sex respektive fem pytsar inledningsvis. 85% av lagets totala målskörd, vilket får anses vara en tydlig indikator på att lagets anfallsspel är avhängt deras närvaro. Att kväva deras påverkan är en viktig nyckel på söndag och kan vi bara täppa till deras offensiva ytor är mycket vunnet.

Två av laget tre segrar har faktiskt inträffat på bortaplan och det är således ingen enkel uppgift som norra Helsingborgs främsta representanter ställs inför på söndag.

Med det sagt, lagets maskineri går på högvarv och om damerna bara fortsätter med samma ödmjuka inställning ser möjligheterna till den tionde raka segern väldigt ljus ut.

Avspark 13:00, fri entré så upp till IP och stötta laget till den tionde raka viktorian.