TIO raka för Dam

Under gårdagen fullbordade damerna sin enastående bedrift och tog den tionde raka segern i serien. Hemma på Laröds IP, i tryckande värme, besegrades gästande Kvibille med kassaskåpssäkra 7-0 och därmed har laget alltså startat säsongen med makalöst imponerande tio segrar. Ner till tvåan Laholm är det nu åtta poäng och våra damer har därmed satt sig själva i förarsätet inför resterande matcher denna säsong.

Ikonen Mia Westerblad hade en riktigt fin söndag och svarade för fyra av lagets totalt sju mål. Lotten Crafoord-Larsen gjorde två baljor och Lina Westerblad avslutade målfyrverkeriet.

Kvibille stod upp på ett förtjänstfullt vis under den inledande halvtimmen men när Mia snappade upp en boll på djupet, lobbade den läckert över sin motståndare och sedan tryckte dit 1-0 i matchminut 35 föll gästernas försvarsspel ihop som ett litet korthus. Våra damer tilläts därefter att spela ut sitt breda register. I matchminut 47 visade Mia prov på stor spelförståelse när hon vände upp sin försvarare, noterade att målvakten stod långt ute och iskallt drämde iväg ett en långdistanslobb i mål. Vackert värre och därefter var dammluckan öppnad under Kvibille. Lotten Crafoord-Larsen gjorde sitt första strax därefter, frispelad av Mia kom hon fri och utnyttjade att målvakten i Kvibille kom på halvdistans.

Med dryga 20 minuter kvar att spela satte Mia sitt tredje för dagen, återigen via en iskall lobb. Lotten gjorde sitt andra tio minuter därefter och bara minuten senare var det dags för Mia att trycka dit det fjärde för dagen. Lina Westerblad avslutade målskyttet i den 87:e och våra damer besegrade alltså Kvibille med hela 7-0.

Segersiffror som i ärlighetens namn kunde varit än större. Bland annat hade Stephanie Pettersson tre avslut i virket, vi gläds åt att hon återigen är i speldugligt skick och att hennes stenhårda bössa verkar vara något sånär riktigt inställd.

Härnäst väntar match i DM, mot FC Staffanstorp och den matchen spelas på onsdag med avspark 19:00 hemma på Laröds IP.

I serien vankas det sedan en riktigt inspirerande uppgift då laget reser till Halland under lördagen, för match mot serietvåan Laholms FK. Mer om den matchen, men också om Staffanstorp, går att utröna på hemsidan senare i veckan.

Här och nu njuter vi dock av att damerna säkrat tio raka vinster. En bedrift som väldigt få lag, oavsett division, mäktat med!