Veckokollen V.24

VM-feber över hela vida jordklotet, möjligtvis bortsett från alltid lika frånvända nordamerika, och på torsdag är det äntligen dags att sparka igång turneringen i Ryssland. Även i norra Helsingborg, där Hittarps IK verkar, är det tydligt att det stora spektaklet i öst sköljer över vår HIK-enklav och den kollektiva eufori som uppstår när det vankas stora turneringar är alltid lika angenäm att låta sig omsvepas av.

För att bygga än starkare band, både till turneringen och till Hittarps IK, har vi alltså upprättat ett VM-tips med Hittarps IK. På onsdag är det sista dagen att anmäla lämna in sitt tips, som man gör till rasmus.leijon@hittarpsik.se samt mattias.hallberg@hittarpsik.se och vi hoppas att en hel drös människor väljer att förgylla tipset genom att lämna in en rad eller tre (vilket är max). Både tipset och dess förutsättningar hittar ni på nedan länk:

VM med HITTARPS IK

Apropå eufori tog våra damer sin tionde raka seger i serien under gårdagen. En enastående, makalös, förträfflig prestation som förtjänar alla hyllningar i världen och att damerna dessutom svarade för en regelrätt knock out påvisar än tydligare att spelet laget besitter hör hemma i en högre division. Kvibille reste till norra Helsingborg och lämnade våra domäner efter matchen med 0-7 i bagaget. Mia Westerblad svarade för fyra av målen, Lotten Crafoord-Larsen för två och Lina Westerblad för ett.

Även våra herrar svarade för en gedigen prestation, vilket var ytterst välbehövligt efter en tyngre period, och visade prov på riktigt fin fotboll i segern mot serieledande Lindome GIF. Matchen slutade 3-o till norra Helsingborgs främsta herrlag som därmed gav sig själva kontakt med täten i en serie där samtliga lag har kapacitet att slå varandra. Mattias Hallberg, Kyle Laborde och Rasmus Ewertzh heter lördagens målskyttar.

Vi vill också rikta ett stort tack till helgens samarbetspartner, Future IT Partner, som visade prov på stor generositet när de delade ut 50 st VM-fotbollar i samband med seniorernas matcher. Ett ytterst uppskattat inslag som verkligen präglade den varma inramningen på Laröds IP. Denna typ av aktiviteter älskar vi och att ha sådana sponsorer är verkligen ett enastående mervärde för hela Hittarps IK. Grande!

För våra seniorer väntar en speciell onsdag då båda lagen spelar på hemmaplan samtidigt. 19:00 äger detta historiska arrangemang rum och båda tävlar i DM. Damerna tar emot FC Staffanstorp på C-plan med avspark 19:oo och samtidigt spelar alltså herrarna, i derbyt mot Eskilsminne IF. Mer om dessa matcher kan ni läsa senare i veckan.

I lördags avslutade HIK-familjen sin aktivitetsplan för våren och vi kan lugnt förkunna att man gjorde det med flaggan i topp. Årets krogcykling gick nämligen av stapeln och i högsommarvärme hade årets deltagare en alldeles förtjusande afton. Vi vill passa på att tacka alla som färgsatte denna lördagskväll samt våra krogar, Pålsjö, Bara Vara, Kitchen & Table, Kol & Cocktails samt Sillen & Makrillen som alla svarade för ypperliga insatser.

Om en vecka drar årets fotbollsskola med Hittarps IK igång, ett arrangemang vi verkligen högaktar och att ha ett hav av fotbollsgalna ungdomar på Laröds IP under midsommarveckan är alltid lika uppryckande.

På lördag avslutar vi också vårens lördagsfotboll. Därefter är det dags för lite uppehåll över sommaren innan vi drar igång maskineriet igen den 11/8.

Med det sagt hälsar vi er varmt välkomna till en ny vecka med Hittarps IK, vi syns på Laröds IP!