Seger mot Lindome

Efter en halvdjup svacka, med fyra matcher utan seger, lyckades herrarna mobilisera om ordentligt i mötet mot serieledande Lindome. Efter en ramstark insats kunde man gripa tag om samtliga poäng och därmed så sakteliga blicka framåt och uppåt igen. Matchen slutade 3-0 till Hittarps IK, och spelet som visades upp i värmen på Laröds IP gladde säkerligen hemmapubliken.

Att Lindome leder serien kanske anses vara en liten överraskning för den breda massan men laget spelar en frejdig, offensiv och passningssäker fotboll. Att Lindome dessutom lyckats kombinera detta med ett strukturerat försvarsspel har inneburit att man är riktigt svårbesegrade denna säsong. Inför lördagens match hade föreningen blott en förlust på nio omgångar, mot FC Rosengård, och det var således ett lag fullproppat med självförtroende som reste till norra Helsingborg.

Det var också märkbart under de inledande 20 minuterna att Lindome kände större tilltro jämfört med Hittarps IK som istället var märkta av de senaste matchernas besvikelse till resultat. Däremot uppträdde Hittarps IK otroligt organiserat och tillät Lindome äga bollinnehavet inledningsvis utan att för den delen skapa särdeles mycket värt att nämna.

Efter 20 minuter skiftade matchbilden och Hittarps IK tuggade sig sakteliga in i matchen. Laget lugnade ner spelet, spelade sig ur Lindomes press och kunde därmed få sina centrala mittfältsaktörer rättvända på motståndarnas planhalva. Det var också via en sådan sekvens som hemmalaget gjorde matchens första mål.

Jonathan Olsson visade prov på kyla när han vände upp på egen planhalva. Därefter trädde han igenom bollen till Sumar Almadjed, som i sin tur transporterade bollen och sedan hittade Mattias Hallberg på djupet. Hallberg visade prov på gamla takter när han iskallt vände bort sin försvarare och sedan avslutade kliniskt tätt intill målvaktens främre stolpe. Ett förlösande mål som gav hemmalaget ordentligt med råg i ryggen. Hallbergs sjätte mål denna säsong.

Därefter hade HIK bud på ytterligare mål, men möjligheterna absorberades bort i den tryckande hettan och resultatet stod sig halvleken ut.

I akt två försökte Lindome hugga tag i matchbilden, med hjälp av hög press och frenetiskt tempo, men HIK fortsatte bedriva ett tryggt försvarsspel och gav inte sin motståndare en tillstymmelse till utrymme.

När Hallberg dessutom frispelade den tillsynes outtröttlige, Mouhammed Fahs i matchminut 55 skulle incidenten därefter sätta stark prägel på resterande del av matchen. Fahs revs nämligen ner av den jagande försvararen och frilägesutvisningen var odiskutabel.

Fahs skadade foten i samband med situationen och ersättaren Kyle Laborde byttes in. Han inledde med att missa ett friläge, men i matchminut 70 skulle han revanschera sig. Sumar Almadjed, med porslinsfötterna, agerade återigen framspelare och Laborde avslutade behärskat under målvakten.

Därefter fortsatte hemmalaget att rada upp högkaratiga målchanser, men dessvärre hade man förtvivlat svårt att omsätta dessa till mål. Även Lindome stack emellan i enstaka försök, men Calle Lindell i målet visade prov på stort lugn när han avfärdade dessa målchanser.

Det tredje målen skulle slutligen komma och det var ytterligare en inhoppare, denna gång i form av Rasmus Ewertzh, som skulle noteras i målprotokollet. Rasmus har varit iväg men gladde i sin comeback och när han, på fin framspelning av Peter Milata, tåade in sitt första mål för säsongen satte han också punkt för matchen.

3-0 till Hittarps IK som alltså tog en riktigt välbehövlig, meriterande och imponerande seger.

Härnäst väntar inspirerande derby i DM, mot Eskilsminne IF. Den matchen spelas redan i morgon onsdag, avspark 19:00. I serien är det match först på måndag nästa vecka, mot IFK Malmö. Den matchen spelas på anrika Malmö Stadion med avspark 19:00!