Dubbla DM-matcher i kväll

I afton stresstestar vi Laröds IP med full kraft då Hittarps IK arrangerar två seniormatcher samtidigt. Det är DM som gäller, kvartsfinal för damerna och åttondelsfinal för herrarna, och då båda lagen befinner sig i en matchtät period samtidigt som matcherna måste spelas innan ett visst datum avlägsnades till sist alla andra alternativ och vi tvingades därför lägga matcherna samtidigt.

En rolig prövning om inget annat och vi hoppas att kvällens dubbla DM-fest blir minnesvärd med avancemang för såväl dam som herr.

Damerna spelar mot FC Staffanstorp i sin kvartsfinal. Staffanstorp spelar normalt sett i division 3, men fortsätter laget i samma takt som tillhör man snart division 2-salongen. Laget leder nämligen sin serie och har svarat för imponerande sex segrar och ett kryss på sju spelade matcher. Denna imponerande statistik är självfallet tillräcklig för att placera sig som serieledare och för HIK:s vidkommande väntar en ny tuff nöt senare i kväll.

Lagets framgång bygger i mångt och mycket på ett gediget försvarsspel och deras fyra insläppta på sju matcher tyder på att Staffanstorps försvarare släpper väldigt få spelare över bron. En inspirerande uppgift för Hittarps IK:s duktiga anfallare.
I offensiven handlar det nästan uteslutande om Elin Engbe, som svarat för 11 av laget totalt 17 baljor. En spelade med stor målaptit och det krävs att HIK håller ett vakande öga på henne om Staffanstorp inte ska ges möjlighet att resa hem med ett avancemang i ryggen.

Matchen startar 19:00 på C-plan

För herrarna väntar ett tvättäkta derby då Eskilsminne IF, från Harlyckan/Västergård, tar sig till norra Helsingborg sköna nejder. En bekant motståndare för herrarnas del, lagen spelade i samma serie så sent som 2017, och att mäta krafterna med ett lag som numera spelar division 1-fotboll är alltid både nyttigt och intressant. Dessutom gick Eskils nesligt vinnande ur bägge bataljerna under fjolåret och det finns således en hel del revansch att utkräva och kvällens aktivitet är ju ett ypperligt tillfälle för just det.

Som nykomling i ettan har Eskilsminne tagit för sig förtjänstfullt och efter elva spelade omgångar är laget placerade som tabellfemma. Förvisso förlorade man i den senaste omgången, hemma mot Lund, men inför den matchen hade Eskils radat upp fyra raka segrar. Det är således ett lag i stöt som reser till Laröds IP, men HIK står väl rustade inför uppgiften och omfamnar den med bred entusiasm.

Framåt är det främst notoriske målskytten, Emil Åberg som HIK-försvaret bör hålla i schack. En spelare som har förmåga att ofta komma till avslut och sådana spelare gör också mycket mål. Laget sitter därutöver självfallet på stor kapacitet offensivt och för att kunna lösa biljetten till nästa års Svenska Cupen, vilket blir en realitet för det lag som avancerar i kväll, krävs det stor noggrannhet både i försvars- och anfallsspelet.

Matchen startar 19:00 på A-plan

Naturligtvis är det fri entré ikväll så upp och ta del av bägge lagens rafflande bataljer, det lär sannerligen bli en riktig fotbollsfest uppe på IP!