Dam varvade våren!!!

Under torsdagskvällen svarade damerna för en makalös bedrift som verkligen saknar motstycke när laget besegrade Röke IF, och därmed säkrade sin 15:e raka seger i tävlingssammanhang på lika många matcher. Därmed har laget tagit full pott och helt enkelt varvat våren.

Vi vill gratulera våra damer till denna enastående prestation, Hittarps IK är väldigt stolta över sättet damlaget representerat vår kamratklubb på norr.

Matchen slutade hela 4-0 till Hittarps IK, efter mål av Matilda Grönlund, Lina Westerblad, Isa Aguilar och Emilia Jönsson, och detta var den 12:e segern i serien under vårsäsongen. Det ska dock tilläggas att segern mot Stattena ogiltigförklarats, laget har nämligen uteslutits efter två WO, men 12 segrar är ändå 12 segrar.

Röke, som också var seriens premiärmotståndare, hade vare sig kraft eller kvalitet att sätta emot när HIK-stormen vällde över norra Skåne och efter Matilda Grönlunds ledningsmål i matchminut 19 orkade hemmalaget inte resa sig. Målet föranleddes av fint förarbete från Isa Aguilar och Hanna Jönsson, där den sistnämnda spelade in bollen i straffområdet där Matilda, sin vana trogen, avslutade kliniskt och därmed gav sitt lag ledningen i matchen.

1-0 står sig välförtjänt halvleken ut och i akt två accelererar Hittarps IK ytterligare. I den 62:e utökar gästerna ledningen, denna gång genom Lina Westerblad. Lotten Crafoord-Larsen kommer i bra skottläge men serverar generöst Lasse, som i sin tur inte gör något missta från sin skottposition.

Därefter är det ridå ner för Röke-ensemblen och HIK ska både göra 3-0 och 4-0.

Trean via skyttedrottningen, Isabel Aguilar. Frispelad av Maja rundar hon målvakten och rullar därefter enkelt bollen vidare i mål. Hennes 20:e mål i serien, vilket innebär att hon delar skytteligaledningen med IK Wormos Sara Hansson.

Emilia Jönsson ska också noteras i målprotokollet innan den unga domaren blåser i pipan och matchen slutar således 4-0 till Hittarps IK!

Efter 11 avklarade matcher leder Hittarps IK serien med nio poäng ner till tvåan Halmstads BK. Ett fantastiskt utgångsläge inför höstens fortsättning och det ska bli intressant värre att följa laget efter sommaruppehållet.

Först ska laget dock fira semester, vilket man verkligen förtjänat!

Nästa match i serien spelas först den 8/8, på hemmaplan mot IK Wormo!