Seger mot Assyriska – Herr

Under rätt ogästvänliga förhållande på Laröds IP visade HIK:s herrar åtminstone upp ett spel som verkligen värmde under torsdagskvällen. Assyriska BK från Göteborg gästade Laröds IP men hade inte mycket att sätta emot när herrarna fick spelet att stämma.

Laget tog kommande direkt och bortsett från en mindre bra tiominutersperiod i mitten på första halvlek var det hemmalaget som styrde innehållet i matchen.

Redan efter cirka tio minuter hade Mattias Hallberg ett farligt avslut, men målvakten lyckades få fingrarna på bollen och därmed styra den utanför via stolpen. På den efterföljande hörnan skulle dock Hallberg revanschera sig när han styrde in en retur vid den bortre stolpen. 1-0 till Hittarps IK, en ledning man sedan inte släppte.

Istället trummade laget på och radade upp finfina möjligheter. Utdelningen skulle också komma, efter knappa halvtimmen spelad, och återigen var det Hallberg som skulle noteras i målprotokollet. Laget ställde blixtsnabbt om, via Mouhammed Fahs. Fahs serverade sedan Hallberg strax utanför straffområdet, och hans avslut ställde målvakten som stod felplacerad.

Tyvärr skulle Assyriska reducera innan halvtidsvilan, på straff, men HIK hade bestämt sig och i den andra halvleken var spelet uteslutande i riktning mot gästernas mål.

Kyle Laborde skulle göra 3-1 bara ett par minuter in i akt två. Läckert framspelad av kaptenen, Mikael Dahlgren rundande Laborde målvakten och rakade in bollen i det öppna målet. Skön start!

HIK fortsatte att visa prov på fina offensiva färdigheter och skulle göra ytterligare två mål innan domarens visselpipa ljöd över Laröds IP för sista gången denna kväll.

André Kopfinger stötte snyggt in Hallbergs inlägg, som föranleddes av fina kombinationer med många spelare involverade, i matchminut 70 innan just Hallberg fullbordade sitt hattrick i den 83:e matchminuten. Framspelad av Sumar Almadjed vände Hallberg upp sin försvarare och avslutade distinkt vid målvaktens främre stolpe.

Matchen slutade 5-1 och Hittarps IK tog därmed en hyperviktig seger som innebär att man åter kan börja blicka uppåt i tabellen. Det väntar ytterligare en match innan sommaruppehållet tar vid, borta mot Varbergs GIF. Den matchen spelas på lördag, Påskbergsvallen är skådeplats och avsparken sker 15:00!

Mer om matchen kan ni läsa på hemsidan senare i veckan!

//..Heja Hittarp!