Inför Varberg – Herr

Mitt i rådande VM-yra är det dags att åter bege sig till gräsrötterna då våra herrar avslutar vårsäsongen under lördagen. Laget reser då till sommarstaden Varberg, närmare bestämt Påskbergsvallen där Varbergs GIF har sin hemvist. Avspark 15:00!

”Det äkta Varbergslaget” är den enda kvarstående seriekollegan som HIK inte mätt krafterna men trots detta har vi rätt bra koll på varandra sedan tidigare.

Giffarna har haft en tung vår och återfinns i botten av tabellen, med åtta inspelade poäng på tolv matcher. Med rätt flyt hade Varberg kunnat fått med sig ytterligare poäng, som senast mot IFK Malmö, men lite oflyt i slutet har inneburit att fru fortuna vänt laget ryggen.

Halda Kabils mannar är alltid svårspelade och laget ligger samlat för att sedan varva detta med snabba, tydliga spelvändningar. Det gäller att ständigt vara på tårna, att aldrig tappa fokus för då besitter Varbergarna förmåga att skaka om samtliga lag i serien.

Varberg inledde serien i moll men de senaste omgångarna har man fått fason på spelet, vilket också visat sig i resultatlistan. Förvisso förlorade laget snöpligt senast, IFK Malmö avgjorde i matchens sista minut, men dessförinnan besegrade laget Kvarnby samt spelade lika mot topplaget Sävedalen.

I det offensiva spelet utgör Labinot Syla ett spetsigt vapen och hans sex mål genererar respekt. Bakåt har krackeleringarna i försvaret varit lite för stora emellanåt, iaf om laget vill börja blicka uppåt, men även denna del har förbättrats avsevärt de senaste omgångarna.

För herrarnas del har självkänslan återuppstått och matchen mot Assyriska BK visade att lagets kapacitet är fortsatt hög. Vi hoppas att man kan fortsätta rida vidare på vågen, ta tillvara på detta momentum och därefter gå på sommaruppehåll med en skön känsla i fotbollsskorna.

15:00 på Påskbergsvallen, vi önskar laget stort lycka till!