Seger i vårepilogen

Herrarna avslutade våren ståndaktigt, i bortamatchen mot Varbergs GIF. Tabelljumbon hade inte mycket av värde att sätta emot när HIK trummade på och de brutala slutsiffrorna 7-0 speglade matchens innehåll rätt väl. André Kopfinger visade prov på mördande effektivitet framför mål och svarade för fyra pytsar denna varma sommardag. Anfallskollegan, Kyle Laborde gjorde två och kapten Mikael Dahlgren svarade för det sjunde och sista.

Varberg hade, med hjälp av rätt påtaglig medvind, kraft att stå emot den väldiga HIK-vågen i cirka 25 minuter men när Kyle Laborde snappade upp Viktor Wihlstrands nickpass, i samband med en hörna, och därefter tryckte friskt upp bollen i målvaktens nättak var det Hittarps IK som styrde tillställningen fram till domaren blåste av matchen.

Övriga mål kom i andra halvlek och HIK visade då upp stora delar av det breda, offensiva registret. André Kopfinger utökade lagets ledning i den andra aktens absoluta begynnelse när han sprang sig fri och avslutade kyligt. Målet var början på en hänsynslös HIK-period om 20 minuter med Kopfinger som periodens stora förgrundsfigur. Inom loppet av 20 minuter svarade han nämligen för samtliga fyra mål och av många goda prestationer väljer vi att lyfta fram mål nummer två, som Koppen BORRADE upp i det bortre krysset. Efter sitt fjärde mål för dagen, tillika HIK:s femte, valde firma Crafoord-Larsen/Staaf att byta ut Kopfinger, till Varberg-försvararnas stora lycka.

Hittarps IK skulle dock fortsätta visa prov på fin offensiv variation och Micke Dahlgrens vackra avslut, även det i bortre krysset, var en värdig avslutning på en välkomponerad fast situation. Kyle Laborde slöt sedan cirkeln han själv startade i andra halvlek när han svarade för matchens sista mål, och därmed fastställde slutresultatet.

7-0 till Hittarps IK alltså, en manifestation som heter duga och extra skön att avsluta våren med ytterligare en hållen nolla i protokollet. Segern var herrarnas andra raka och vi hoppas att laget kan fortsätta på den utstakade vägen även efter det kortare sommaruppehållet och därmed involvera sig i tabellens övre skikt på riktigt. Som vanligt är detta en serie där alla har kapacitet att slå varandra, och med rätt inställning och attityd kan hösten bli riktigt underhållande för alla som hyser HIK-sympatier.

Nästa match äger rum först i augusti och herrarna vill passa på att tacka för det stora stöd som präglat matcherna under säsongen!