Inför säsongsepilogen – Dam

På söndag lär allt att kretsa kring damernas förmodade serieseger och Laröds IP står redo för ett firande värdigt den prestation som laget svarat för säsongen igenom. Vi kommer inte att ta ut något i förskott, än finns en minimal möjlighet att Halmstads BK lyckas gneta sig förbi i tabellen, men vi konstaterar att läget ser mycket ljust ut och att damerna lär vara fokuserade till tusen inför sin trogna hemmapublik. Skulle det gå vägen är vi många som vill vara på plats för att gratulera Kiander och Wickander, med ledare och spelare, för en fantastiskt väl genomförd säsong.

Söndagens motståndare är serietrean Laholms FK och detta är en seriekollega med väldigt mycket fotboll i sig. De har förvisso inte särskilt mycket att spela för då de vare sig har möjlighet att avancera i tabellen eller tappa mark till någon av lagen som befinner sig under hallänningarna. Däremot är de säkerligen sugna på att avsluta med en seger, och därmed få lite skjuts under skorna inför alla de timmar med förberedande träning som försäsongen innefattar.

Lagets värsta antagonist i serien är just Halmstads BK och de bägge hallänningarna mätte krafterna mot varandra under föregående omgång. På Glänninge Park i Laholm hade hemmalaget dock inte tillräckligt med krafter för att orka stå emot och HBK kunde vinna med 2-1.

I övrigt ska Laholm känna sig tillfreds med sin prestation och att sluta trea i en serie med så många duktiga lag är klart godkänt. Kanske att man velat ha lite tätare kontakt med de två topplagen, men då vare sig Halmstad eller Hittarp råkat ut för några djupare svackor under säsongen har det varit svårt att komma ikapp.

I Laholm fortsätter Isabelle Axeldal att producera mål och inför avslutningen har 20 av lagets totalt 39 mål kommit från hennes bössa. Av övriga 19 mål har Maja Ljungberg svarat för 13 noteringar. Det är däremot inte helt överensstämmande med verkligheten att de bägge målskyttarna nästan själva svarat för hela lagets totala målskörd då målen från Stattena fortsatt är med i statistiken, men att de bägge målskyttarna har spelat stor betydelse för det offensiva spelet råder det inga tvivel kring.

I HIK-lägret andas laget stor tilltro och bortsett från att Mia Westerblad är avstängd ser läget väldigt ljust ut. Vi hoppas att söndagen blir en folkrik historia och att Hittarps IK tar det sista slutgiltiga steget som innebär att man säkrar sin plats i division 1.

Matchen startar 14:00 på söndag, naturligtvis är det fri entré som gäller!

Vi önskar laget stort lycka till!