MÄSTARE

I strålande höstväder, inför stor hemmapublik på Laröds IP, säkrade våra fantastiska damer den rättmätiga SERIESEGERN. Trots en skakig inledning, där nervositeten säkerligen var en bidragande orsak, kunde HIK till slut vinna med komfortabla siffror. Matchen slutade hela 5-0 till damerna och att spelet tog fart så fort nervositeten släppte rådde det inga tvivel om.

Laholm, som utgjorde gårdagens motstånd, inledde med entusiasm och visade i stunder upp en rätt underhållande fotboll. Anfallen avslutades ofta med distansskott men Sophia Andersson i mål var med på noterna. En betryggande förstautpost vilket behövdes då LFK, med bättre skärpa hade möjligheter att ta ledningen.

Efter cirka halvtimmen spelad löste dock stålkvinnan Lotten Crafoord-Larsen upp knutarna, via en urstark prestation. Hon tryckte bort sin försvarare och avlossade bössan från distans. Avslutet borrade sig upp i trakterna runt krysset, otagbart för målvakten. Ett mål som stod sig halvleken ut och att gå in i halvtidsvilan med ledning i ryggen var mentalt viktigt.

I andra halvlek var där nämligen enkom ett lag på A-plan och Hittarps IK demonstrerade då med tydlighet att högstanivån är tillräcklig för att kunna hävda sig på division 1-nivå. 2-0, via Emilia Jönsson som påpassligt höll sig framme, och därefter rann det bara på fram till slutsignalen. 3-0 svarade skyttedrottningen Isabel Aguilar för. Detta från straffpunkten efter att hon själv blivit nedriven av målvakten.

Fem minuter senare var det dags för 4-0, denna gång av Lina Westerblad och därefter väntade alla mest på att slutsignalen skulle ljuda över Laröds IP, och att firandet sedan kunde ta vid…

…Alla utom Stephanie Pettersson vill säga, hon var nämligen inte färdig. På frispark satte hon verkligen punkt för säsongen och det stenhårda skottet var verkligen en värdig avslutning på denna historiska säsong.

Strax därefter blåste domaren i pipan och vilda glädjescener utbröt över hela vida idrottsplatsen. Firandet var av det värdigare slaget och alla HIK:are som befann sig på Laröds IP denna soliga eftermiddag njöt för fulla muggar. Allra gladast var självfallet damlaget, med ledarstaben, och att de äntligen fick fira efter denna otroliga säsong var både välförtjänt och välkommet.

Hittarps IK vill rikta ett stort, innerligt och hjärtligt grattis till vårt fantastiska damlag. Sättet ni representerat vår Kamratklubb på har varit klanderfritt och alla HIK:are är väldigt stolta över hur ni lotsat fram föreningen under säsongen.

Arbetet med att sätta en stark produkt anno 2019 har påbörjats så sakteliga, men vi beordrar såväl damlag som ledarstab att fira ett litet slag till.