Säker sexnolla mot Varberg – Herr

Lördagens seniormatch hemma på Laröds IP utspelades mellan HIK Herr – Varbergs GIF. Det skulle visa sig att kvalitetsskillnaden lagen emellan var lite för stor och den stora dramatiken uteblev således. Publiken fick i alla fall bevittna många mål, sex stycken närmare bestämt, och hemmalaget var verkligen på spelhumör denna rätt angenäma hösteftermiddag.

Matchen slutade 6-0 till Hittarps IK och att de bägge lagen återfinns i varsin ände av tabellen framgick med stor tydlighet. Mittfältsturbinen Kamal Barny inledde målskyttet när han påpassligt snappade upp en svag Varbergsrensning och med resoluthet avlossade bössan. Det distinkta skottet var lågt och otagbart för den skymda målvakten i bortalaget.

HIK skulle utöka sin ledning innan halvtidsvilan. Mittbacksgeneralen Viktor Wihlstrand var snabb på foten, i samband med en fast situation, och kunde därmed spä på Hittarps IK:s ledning med ytterligare en boll.

I akt två fortsatte dominansen och HIK kunde tämligen komfortabelt spela ut sitt breda register. Mouhamed Fahs skulle nu presentera sig ordentligt och inom loppet av några minuter skulle han utöka ledningen både en och två gånger. Först tryckte han upp bollen i nättaket efter en målvaktsretur och strax därefter blev han fint frispelad av Kamal Barny. Faktum är att Fahs hade läge att göra hattrick, kanske den snabbaste någonsin på Laröds IP, men hans avslut smet strax utanför stolpen och den kvicke anfallaren fick sonika nöja sig med att bli tvåmålsskytt.

Men HIK var inte mätta utan fortsatte att trumma på. Det femte målet skulle nickas in av Samuel Akintioye, efter ett väldigt fint anfall. Akintioyes första mål i HIK-dressen, vilket alltid är förenat med en speciell känsla.

En annan sällsynt företeelse skulle avsluta denna målglada eftermiddag. Ovan nämnde Wihlstrand skulle nämligen också bli tvåmålsskytt, vilket aldrig tidigare hänt i seniorsammanhang. Återigen var det på hörna och Viktor, som tjänstgjort som anfallare i yngre ålder, påvisade tydligt att han också besitter fina offensiva färdigheter.

Matchen slutade 6-0 till Hittarps IK och laget kan därmed lämna den tre matcher långa svackan utan seger och istället fullt ut blicka framåt.

Två matcher återstår av säsongen och härnäst väntar årets sista bortamatch, som spelas på Ruddalen i Göteborg. Där har Assyriska BK sin hemvist och matchen spelas på lördag. Avsparkstid är ännu inte satt men det lutar åt att bli tidigare än planerat!

Mer om den matchen finner ni naturligtvis på hemsidan senare i veckan!