Veckokollen V.42 – Mästarveckan

På Laröds IP ligger konfettin fortfarande kvar över A-plan efter söndagens vilda guldfirande. En härlig påminnelse om glädjescenerna som utspelades och att våra damer lyckades lösa biljetten till division 1 är inget annat än urstarkt. Vi njuter fortsatt, suger på karamellen lite till men har nu också skiftat fokus mot 2019.

Arbetet med att skräddarsy Hittarps IK till den nya kostymen har påbörjats och förhoppningsvis kan vi presentera lite nyheter inom en inte alltför avlägsen framtid.

På herrsidan visade HIK krafterna under lördagens hemmamatch mot Varberg, och av säsongen återstår nu två matcher. Härnäst väntar årets sista match utanför norra Helsingborgs gränser och herrarna reser till Ruddalen i Göteborg. Där spelar Assyriska BK och matchen startar 13:00. Ytterligare info om denna drabbning finner ni på hemsidan senare i veckan.

I veckan har Unibet, tillsammans med tränare, sportchefer och journalister som följer tvåan, utsett de nominerade till årets bästa spelare i samtliga division 2-serier. Tre spelare på vardera position och HIK:s ålderman, Mattias Hallberg är nominerad i kategorin årets anfallare. Med tio HIK-säsonger och 300 matcher på meritlistan hänger Hallberg skorna på spiken efter säsongen, och han gläds säkert lite extra för nomineringen.

Samma spelbolag ska dessutom utse årets drömmål i division 2 och av bidragen som presenterats återfinns Vlado Zlojoutros två praktträffar mot Sävedalens IF med. Vlado har alltså med två bidrag och med tanke på magnituden av de bägge målen anser åtminstone Hittarps IK att han borde gå vinnande ur denna tävling.

Sveriges bästa div.2-spelare

Den vaksamme har säkert noterat att Laröds IP så sakteliga acklimatiseras för den stora verksamhet som dagligen använder denna fantastiska idrottsplats. Nya strålkastare ska resas på den bortre långsidan av B-plan och i nästa vecka påbörjas arbetet med att lägga nytt konstgräs på C-plan.

I Hittarpshallen kommer HIK:s futsalsektion nu att inleda sin dagliga drift och huvudtränare Carlos höll i måndags ett första taktikpass inför säsongen som närmar sig. På fredag kommer nya linjer att klistras på golvet i Hittarpshallen och så sakteliga förbereder vi oss nu inför den historiska premiären, i början på nästa månad.

Till helgen kommer HIK:s ambitiösa arbete med utbildningssatsningar att fortsätta då klubben arrangerar en intern B-utbildning för 24 av våra fantastiska ungdomsledare. Att så många vill fortsätta förkovra sig är smått unikt och att dessa ledare förses med nya praktiska verktyg kommer verkligen underlätta i arbetet med att fortsätta kunna leverera en ungdomsverksamhet som kretsar runt kul, kamratskap och kvalitet.

Med önskar vi er en fortsatt fin vecka, vi ses på Laröds IP!