Inför Assyriska BK – Herr

Säsongen är inne i sitt absoluta slutskede även för herr, och på lördag väntar årets sista match utanför norra Helsingborgs gränser. Laget reser uppför E6:an i riktning mot Göteborgs västra delar, med GPS:en inställd på Ruddalen i Västra Frölunda. En klassisk arena som under många år tjänstgjort i allsvenska sammanhang då Västra Frölunda också betraktar Ruddalen som sin hemmaarena. Detta lag är numera hemmahörandes i division 3 men spelade alltså i landets högsta serie under 90-talets glada glansdagar.

Det är dock ett annat lag som väntar på lördag, nämligen Assyriska BK. Assyriska, som gör sin första säsong i tvåan efter lagets degradering från ettan under fjolåret, återfinns i mitten av tabellen och har haft en volatil säsong. Att laget har en hög högstanivå råder det inga tvivel om men dessvärre, för deras del bör tilläggas, har dipparna varit lite för många och lite för djupa för att kunna hävda sig mot topplagen. En verklighet som även Hittarps IK genomlevt under säsongen, fast i lite mindre omfattning jämfört med lördagens motståndare.

Vårens möte lagen emellan slutade med ljuvlig HIK-seger. 5-1 till Norrlaget denna sköna sommarkväll och Mattias Hallberg hade en rolig kväll med tre gjorda mål. Därefter har Assyriska ändå rest sig en aning och från att ha haft ena tån i bottenstridens sörja är laget nu alltså på helt säkert mark. Senast besegrade man BK Olympic hemma på Ruddalen med 4-2 och Göteborgarna är säkerligen sugna på att avsluta denna säsong med ytterligare segrar.

Men HIK har siktet inställt på exakt samma avslutning och än finns en liten möjlighet att lyckas knipa åt sig kvalplatsen. Det ska förvisso en hel del till, mycket ska gå vår väg, men så länge chansen inte är helt avfärdad kommer laget satsa fullt ut på att förverkliga denna smått avlägsna dröm. Det kommer dock krävas dubbla segrar i de två avslutande matcherna samtidigt som våra konkurrenter tappar poäng i sina respektive matcher. Större mirakel har inträffat, som man säger.

Sexnollan mot Varberg senast bådar i alla fall gott och lagets form ser ut att vara i antågande inför slutomgångarna. Förhoppningsvis lyckas man fortsätta på den inslagna vägen och åter svara för en stark insats till helgen. För att lyckas med ambitionen att resa hem med tre poäng i bagaget är det av vikt att avväpna Assyriskas främsta offensiva spelare, Daniel Albano Neves. 13 mål från den offensiva mittfältaren bär respekt med sig och att han har förmåga att avgöra matcher råder det inga tvivel kring. Att våra försvarare dock vet hur sådana spelare ska avlägsnas från farliga positioner är vi dock också säkra på, och vi hoppas att just det scenariot uppstår just på lördag.

Matchen startar 13:00 på Ruddalen och vi önskar laget stort lycka till i säsongens sista uppgift på bortaplan.