Inför Real Corona

Södra Sveriges mest illustra futsalsatsning rullar makligt vidare och redan på söndag är det dags att åter mäta krafterna mot kvalitativa motstånd. Återigen är det bortamatch som står på menyn, denna gång reser laget hela vägen till Sundahallen i Stenungsund. Denna hall utgör nämligen Real Coronas hemmaborg.

Real Corona har vi ingen större inblick i mer än att föreningen startades 2017 av futsalfantaster och liksom Hittarp gör de sin första säsong i RFL. Likheterna med HIK fortsätter då laget från Stenungsund förlorade sin debut i detta format och därmed står på noll inspelade poäng efter första omgången. I en målglad historia drog hemmalaget Herrestad det längsta strået, kanske att deras rutin från denna typ av sammanhang fällde avgörandet, och vann med 5-4.

I Corona är det märkbart tydligt att Olivia Engström måste hållas under uppsikt. Tre mål i premiären bär respekt med sig och Olivia vill säkerligen fortsatta på den inslagna vägen även under Sundahallens hemmatak. Den fjärde målskytten heter Lina Landgren!

I HIK-lägret är laget nu intakt och på söndag ansluter exempelvis landslagsspelaren Isabel Aguilar till truppen. Även nyförvärvet från IFK Göteborg, välmeriterade Rebecka Ljungdahl är spelklar och med dessa två i laget ser prognosen riktigt ljus ut för Skånes futsalstolthet.

Coach Carlos har därmed en riktigt spänstig konkurrenssituation att brottas med inför helgens omgång och med största sannolikhet är det ett slagkraftigt HIK-lag som reser norröver under söndagen.

Matchen startar 13:30!

Vi önskar våra futsalrepresentanter ett hjärtligt lycka till och hoppas att de reser hem till norra Helsingborg med poäng i bagaget!